Nincs semmi gond az előre telepített szoftverekkel rendelkező számítógépek értékesítésésének gyakorlatában

tapsAz Európai Unió Bírósága előzetes döntéshozatali eljárás keretében állást foglalt a telepített szoftverekkel értékesített számítógépekkel kapcsolatban. A bíróság szerint az olyan kereskedelmi gyakorlat, amely előre telepített szoftverekkel rendelkező számítógép értékesítésére vonatkozik, nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, amennyiben az ajánlat nem ellentétes a szakmai gondosság követelményeivel, valamint nem torzítja a fogyasztó gazdasági magatartását.

A bírság rámutatott, hogy a vizsgált kereskedelmi gyakorlat megfelel egy átlagfogyasztó jogos elvárásainak, hiszen a fogyasztók jelentős része a számítógép és a szoftverek külön történő vásárlásához képest a szoftverekkel rendelkező és azonnal használható számítógép vásárlását részesíti előnyben. Az állásfoglalás szerint az egyes szoftverek árainak feltüntetésének elmaradása nem akadályozza meg a fogyasztót a tájékozott ügyleti döntés meghozatalában, mivel jelen esetben az egyes szoftverek árai nem minősülnek lényeges információnak, így az árak feltüntetésének elmaradása nem tekinthető megtévesztő kereskedelmi gyakorlatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NAV: akár három év börtönbüntetés egy hirdetésért

csü szept 15 , 2016
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezőkkel szemben lép fel, de az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vevők is szigorú, akár büntetőjogi szankcióra is számíthatnak — nyilatkozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára. Mint elmondta, azok, akik az internetes oldalakon a megfelelő engedély […]
Tállai András