Egyre nő a digitálistelevízió-előfizetések száma

retró televízióA legnagyobb magyarországi műsorterjesztők hálózatában 1,773 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizetők száma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) augusztus havi televíziós gyorsjelentése szerint. A riport a tizenkét magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul, és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 88 százalékát fedi le. A megközelítőleg négymillió magyarországi háztartásban több mint 3,2 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek. Augusztusban a dokumentumban szereplő szolgáltatók előfizetőinek 61,7 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül augusztusban 770 ezerről 780 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A műholdas szolgáltatást 922 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 71 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban a szolgáltatók adatai szerint 26,8 százalékról 27,1 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése kis csökkenés után augusztusban 34,5 százalékon állt. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 38,3 százalék volt.

A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,6 százalék, a második a DIGI, amelynek piaci részesedése 23,5 százalék, a harmadik a Magyar Telekom, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,7 százalék volt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Európai nyelvek halhatnak ki az Internet miatt?

ked okt 9 , 2012
ShareTweetPinShare  Harminc európai nyelv tűnhet el a mindennapi életből. Így szól a 33 országban elhelyezett 53 kutatóközpontból álló Meta-net hálózat szakembereinek előrejelzése — írja az Oroszország Hangja. Ennek oka az internet, amely nem alkalmas e nyelvek felismerésére. A prognózis elsősorban a baszk, a kelta és a katalán nyelvre vonatkozik, mivel […]
internet

És még ez is...