Sose találod ki mi nélkülözhetetlen az otthoni munkához

hofficeA rugalmas, esetenként otthonról történő munkavégzéshez, a legtöbb munkavállaló (88,2 százalék) szerint az internetkapcsolat és egy laptop (78 százalék), illetve megfelelő adatbiztonságot biztosító szoftverek (65,3 százalék), a hívásra alkalmas hagyományos vagy mobiltelefon (62,3 százalék), az okostelefon (58,8 százalék), valamint a mobilinternet (57,8 százalék). Ezzel szemben az olyan hagyományos irodai eszközöket, mint a telefax (6,6 százalék) vagy a fénymásoló (19 százalék) már csak nagyon kevesen igénylik munkájukhoz — derül ki a Telenor online felmérésének eredményeiből.

A magyarok többsége (70,3 százalék) úgy véli, munkájának jellege nem teszi lehetővé, hogy otthon dolgozzon. A válaszadók 14,1 százaléka esetében erről nincs szó, a munkahely mégsem támogatja ezt a lehetőséget. Meglepő, hogy az alkalmazottak egy része (7,8 százalék) sosem gondolt lehetőségként az irodán kívüli munkavégzésre. Csupán a munkavállalók elhanyagolható része nyilatkozott úgy, hogy bár lenne lehetősége rá, mégsem vonzza az otthoni munkavégzés (1,7 százalék), vagy már kipróbálta azt, de nem tetszett neki (1,2 százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

USA-Kína: fokozódik a kiberháború

hét jún 8 , 2015
Ugyanazok a kínai hackerek lophatták el négymillió amerikai közalkalmazott adatait, akik korábban az ország két jelentős egészségbiztosítójához, az Anthemhez és a Premerához törtek be – írta internetes kiadásában kiberbiztonsági szakemberekre hivatkozva a The New York Times. Az amerikai kormányzat Személyzeti Menedzsment Hivatala (OPM) számítógépes rendszerének feltörése minden idők egyik legnagyobb […]