Virágzik a kiberbűnözés

Virágzik a kiberbűnözés, tízből hat rosszindulatú szoftver már zsarolóvírus – mondta Gyebnár Gergő, a Black Cell vezérigazgatója, biztonsági szakértő.

A szakértő elmondta: azért van egyre több zsarolóvírus, mert egyszerűen, könnyen lehet vele pénzt keresni. Az elmúlt évhez képest négyszer több zsarolóvírus van jelenleg, és minden 40. másodpercben megkap valaki egy ilyet. Hozzátette: a létfontosságú rendszereknél kiemelkedően fontos, hogy odafigyeljenek a zsarolóvírusok támadásainak kivédésére. A magánszemélyeknél sok esetben a nemtörődömség, hanyagság – például az, hogy ismeretlen internetes oldalakat is megnyitnak – okozza, hogy zsarolóvírus áldozatává válnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy megoldást jelenthet a webes böngészés során a megfelelő kiegészítők használata vagy például egy “virtuális gép” létrehozása a saját gépen belül. Emellett ajánlotta a fontos adatok rendszeres mentését külső adathordozóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

E-jegybotrány: nyomoz az ügyben a rendőrség

vas aug 6 , 2017
Nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a BKK jegyértékesítési rendszerének ügyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata. Tájékoztatásuk szerint feljelentés alapján, hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult az eljárás. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.