Egyelőre csak ígéret az 5G Zalaegerszegen

A leendő autóipari tesztpályához és az önvezető járművek fejlesztéséhez szükséges 5G informatikai hálózat megvalósításának első lépéseként Zalaegerszegen építette ki a Magyar Telekom az eddigi legnagyobb kapacitású, 4G+ informatikai hálózatának első elemeit. Bende Richárd, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese elmondta: a 4G hálózathoz képest a 4G+ nagyobb és gyorsabb adatforgalmi kapacitást tesz lehetővé – a 150 megabites letöltés helyett 800 megabites sebességet -, valamint egyszerre többen használhatják zavarmentesen a mobiltelefonjaikat. Az 5G fejlesztése ehhez képest is egy “sokszoros szorzóval járó technológiai ugrást” jelent majd, ami nem egyik napról a másikra, hanem folyamatos fejlesztések révén valósul meg – tette hozzá.

Már nem elsősorban a háztartásokat szolgálja ki az új hálózati rendszer, hanem a ma még talán elképzelhetetlen típusú okoseszközök egymással való, töredékmásodpercekben mérhető sebességű kapcsolatát – jelezte a vezérigazgató-helyettes. Zalaegerszegen a belvárosban három bázisállomást alakítottak ki eddig a 4G+ hálózatnak megfelelően, hasonló Magyarországon eddig csak a vizes VB idején működött Budapesten – közölték. A T-Systems tulajdonosa, a Magyar Telekom tájékoztatása szerint a 3 bázisállomás telepítése 45 millió forintba került.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A gépi tanulás lesz a legfontosabb technológia az internet indulása óta

hét dec 18 , 2017
Az Oracle előrejelzése szerint 2018-ban a gépi tanulás nagyobb változást hoz majd az emberek életében és munkájában, mint bármely más technológia az internet felemelkedése óta. Gépi tanulást megvalósítani egy szervezet, vállalkozás alegységein belül olyan, mintha sötétben próbálnánk növényt termeszteni. A növényeknek fényre, a gépi tanulást végző algoritmusoknak pedig adatokra van […]
robot

És még ez is...