Felmérés: Magyarországon népszerűek a felhőszolgáltatások az okostelefont használók körében

okostelefonMagyarországon az okostelefont használók körében népszerűek a felhőszolgáltatások, a harmadik helyet foglalják el a telefon leggyakrabban használt funkciói közül, az első helyen a böngésző, a második helyen a térképszolgáltatások állnak – állapította meg egy friss vizsgálat.

A felhasználók 61 százaléka már a felhőn keresztül végez biztonsági mentést az okostelefonján található fájlokról, a válaszadók 25 százaléka az adatait hagyományosan archiválja – például kábelen keresztül egy adattárolóra, 13,6 százalékuk viszont nem készít biztonsági másolatot a névjegyeiről, a fényképeiről és egyéb adatairól. A kutatás szerint a válaszadók nyolcvan százaléka a több eszközről való elérhetőséget, 68 százalékuk pedig a háttérben zajló automatikus működést várja el egy felhőszolgáltatótól. Szintén fontos, hogy a fiók legyen biztonságos, jelszóval védhető, valamint, hogy a képeiket eredeti méretben, tömörítés nélkül és korlátlanul tölthessék fel a rendszerbe, előbbit a megkérdezettek 64,5 százaléka, utóbbit 55 százaléka jelölte meg. Ennél már jóval kevesebb felhasználó, 44 százalékuk várja el, hogy támogassa a dokumentumok mentését és megosztását és mindössze 28 százalékuk igényli, hogy legyen benne olyan funkció, ami segít az elveszett eszköz megtalálásában. A válaszadók 73 százaléka szerint az ideális tárhely mérete ötven és kétszáz gigabyte között mozog, ami elegendő az adatok, kontaktok, fotók és egyéb fájlok tárolására. Bár a legtöbb szolgáltató ekkora méretet már csak fizetős konstrukcióban tesz elérhetővé, a válaszadóknak csak 38 százaléka lenne hajlandó ezért fizetni – közölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Keretmegállapodásban erős a Delta Systems

ked jún 1 , 2021
A Delta Systems Kft. és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 16 milliárd forint értékű keretmegállapodást írt alá – közölte a Delta Technologies Nyrt. A “Térfigyelő kamerarendszerek – 2020” tárgyú közbeszerzési eljárásban a Delta Systems Kft. más gazdasági szereplőkkel alkotott konzorciumban, konzorciumvezetőként vett részt. A keretmegállapodás a lebonyolításáért felelős KEF-fel […]
Vidra László, Delta