Indul a frekvenciapályázat

frekvenciaA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közzétette a Magyarországon korábban mobiladat-forgalomra még meg nem nyitott 800 és a 2600 MHz-es frekvenciasávok, valamint a 900, az 1800 MHz továbbá a 26 GHz-es még ki nem osztott frekvenciasáv részek hasznosítására vonatkozó pályázati dokumentációt.

A nyertesek a frekvenciákat már-már az idők végezetéig, 2034-ig jogosultak használni. Az egyszeri értékesítési díjminimum 104 milliárd forint. A 800 MHz-es sáv a kedvező hullámterjedési viszonyok miatt különösen alkalmas a ritkán lakott területek lefedettségének biztosítására, ami némi reményt nyújt arra, hogy a szolgáltatók most már talán tényleg Magyarország területének 100 százalékán hajlandók lesznek szolgáltatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Óv a leégéstől az OMSZ okostelefonos alkalmazása

pén máj 23 , 2014
UV-előrejelzést és -figyelmeztetést is jelzi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Meteora elnevezésű mobileszközös alkalmazása – jelentette be Tölgyesi László, a szolgálat informatikai és módszertani főosztályának vezetője. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetési rendszere szerint 5 és 6,9 közötti UV-index is erős sugárzást jelent. Ha az UV-index 7 és 7,9 közötti, az nagyon […]

És még ez is...