Az online kiskereskedelem tényleg jobban teljesít

bevasarlokosarVárakozáson felül teljesített a magyarországi online kiskereskedelmi forgalom tavaly, elérte a 217 milliárd forintos összforgalmat a tavalyelőtti 177 milliárd után. Ezzel elérte a teljes hazai kiskereskedelem 3,1 százalékát — áll az eNET kiskereskedelmi kutatási eredményében.

A webáruházak legnagyobb volumenben számítástechnikai és szórakoztató elektronikai eszközöket, lakásfelszerelési termékeket, játékokat és ajándékokat, valamint ruházati termékeket értékesítettek tavaly. Az utánvétes fizetés aránya kissé csökkent ugyan, de 2013-ban is megőrizte vezető szerepét. A korábbi évekhez képest azonban többen választották személyes átvétel esetén a bankkártyás fizetést.

Az átlagos vásárlás 7 800 forint volt, ami 300 forinttal több a 2012-es évhez képest. A vásárlások értékét tekintve arányaiban a futárszolgálattal történő kiszállítás a legnépszerűbb, de évről évre nő a személyes átvétel aránya boltokban, illetve valamilyen átvételi ponton — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tíz év munkával épült igazi transzformer

vas máj 25 , 2014
Kenji Ishida japán mérnök tíz év kemény munkával tervezte és építette meg transzformer robototját. A robot nem csak járni tud, de műanyag rakétákat is ki képes lőni, a beépített wifis kamerával pedig élőben lehet követni, hogy épp mit cselekszik a robot. A mérnök zseniálisan oldotta meg a gépkocsiból való átalakulást, […]

És még ez is...