A szülők túlnyomó többségét magas ívben nem érdekli a gyermeke médiafogyasztása

A szülők túlnyomó többsége semmilyen eszközzel sem szabályozza gyereke médiafogyasztását annak ellenére, hogy már sok hat év alatti gyereknek is van saját televíziója, számítógépe – derül ki egy gyerekek médiahasználatát vizsgáló kutatásából. A vizsgálat szerint a húsz év alatti fiatalok több mint harmadának van saját televíziója, 43 százalékuknak saját számítógépe vagy laptopja, 73 százalékuknak pedig tabletje.

A hat év alatti gyermekek 15 százaléka televízióval, 39-39 százaléka pedig laptoppal vagy számítógéppel, illetve tablettel rendelkezik. A felmérésből kiderül, hogy a szülők mindössze 13 százaléka szabályozza valamilyen módon a televíziós és internetes felületeken megjelenő tartalmakat, és csak tíz százalékuk gondolkodott ezek kipróbálásán. A legelővigyázatosabbak a 7-13 éves gyermekek szülei, 19 százalékuk használ tartalomblokkoló eszközöket, 19 százalékuk pedig fontolóra vette ezek alkalmazását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A csaló webáruházak gyanúsan olcsón kínálják a termékeket

szo dec 16 , 2017
A csaló webáruházak alapvetően abban különböznek a szabályosan működőktől, hogy feltűnően olcsón kínálják a termékeiket, továbbá nagyon egyszerű az oldaluk kinézete – mondta Solymos Ákos, a Quadron Kibervédelmi Kft. szakértője. Solymos szerint a megtévesztő felületek jellemzője az is, hogy utánvéttel nem lehet fizetni, csak kártyával, mert így ellophatják a vásárlók […]
Kiskereskedelem, kosár