Egy elemzés szerint az állami köldökzsinóron lógás a fejlődés záloga

4iG - második helyen a magyar piacon (it-kompetenciák,létszám)Megjelentette első elemzését a londoni székhelyű Edison Investment Research Limited a 4iG Nyrt.-ről. A 4iG által közzétett elemzésben az áll, hogy az Edison Group várakozása szerint a társaság a 2020-2022 közötti időszakban a magyarországi informatikai piac első számú integrátor vállalatává léphet elő. A társaság organikus, illetve akvizíciókkal támogatott növekedését a világjárvány informatikai piacra gyakorolt hatásai is katalizálhatják majd. Így az elemzésben bemutatott eredményességi számok és várakozások a 4iG tavalyi rekordévénél is erőteljesebb növekedést prognosztizálnak. Az elemzés szerint a pandémiás helyzet miatt megnőtt a technológiai beruházások iránti igény, a piacbővülés a 4iG megrendelésállományának idei növekedését valószínűsíti.

Középtávon a társaság befektetői számára megnyugtató, hogy a 4iG bevételeinek 62 százaléka a közszférával kötött többéves szerződésekből származik, amelyek jól egyensúlyozhatják a vállalati ügyfélállományon belül nagyobb kockázatnak kitett piaci megrendelőket. A 4iG partnerei között ugyanakkor olyan megbízók is vannak, például gyógyszeripari szereplők, amelyek szintén profitálnak ebből az időszakból, így ez további megbízásokat generálhat az informatikai vállalat számára. Az elemzőház értékelése szerint a 4iG növekedési kilátásai 2020-2022 között jelentősek, a menedzsment által középtávon várt, évi húsz százalékot meghaladó növekedés megalapozott. Az Edison becslése alapján a vállalat árbevétele idén elérheti a 49,1 milliárd forintot, a befektetők által elért osztalék hozam pedig a jelenlegi árfolyamon számolva 4,3 százalék.

Az MTI közleményében ugyan nem szerepel, de az eredeti elemzésben felhívják a figyelmet a társasággal kapcsolatos kockázatokra is, többek között a cég politikai kitettségére is. Megjegyezik, hogy a piaci kommentárok szorosan összekapcsolják a céget Orbán Viktorral és Mészáros Lőrinccel, aki a 4iG közvetett részvényese, 21,6 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban a Konzum PE és az Opus érdekeltségein keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alkalmazzunk többlépcsős azonosítást: 7 tipp a nagyobb biztonságért V.

vas máj 17 , 2020
Bármíly fura, május 7-e a Jelszó világnapja. Ennek örömére a Kingston Technology összegyűjtött néhány tanácsot, amelyekkel biztonságossá tehetők a jelszavak. használjunk kétlépcsős azonosítást, amellyel egy extra biztonsági rétegel erősíthetjük a védelmünket. A jelszó megadása után sms-ben vagy e-mailben kapunk egy ellenőrző kódot ahhoz, hogy beléphessünk a kívánt felületre. Így, ha […]