Művészet: Szingapúrban terjeszkedik a Qualysoft

Oros Péter
Oros Péter

A Qualysoft leányvállalatot alapít Szingapúrban — nyilatkozta Oros Péter, a társaság nemzetközi vezérigazgatója. Mint elmondta, Ázsiában a növekedési esélyek az it-cégek számára nagyok magasak. „Ázsiában a művészeti alkalmazások a hídfőállásunk. Ezeken a piacokon a húsz-harminc százalékos növekedési ráták reálisak, ezért exponenciális növekedést várunk. Akár harminc százalékig tudna középtávon a művészeti részleg hozzájárulni a teljes forgalomhoz” — mondta a vezérigazgató. Mint elmondta, egy új gazdasági modellen dolgoznak: a szoftverek mellett licenceket is eladnának a művészeti alkotások digitális megtekintéséért és a teljes kiállítások tartalmáért.

A társaság a technológia és a művészet összekötésével igyekszik megszólítani a vevőket, ehhez különféle speciális, az informatikai felhőt alkalmazó művészeti alkalmazásokat fejlesztettek ki. „Eleinte ez csak egy hobbi volt” — mondta Oros. Kifejlesztettek például egy olyan alkalmazást, amellyel festmények fotóit SmartTV-kre átküldve egész kiállításokat lehet kezelni. Az első hallásra roppant egyszerűnek tűnő megoldásban komoly nehézségeket kellett legyőzni, „képeket digitálisan jól megjeleníteni nem olyan triviális” — jelentette ki Oros. A fejlesztés már megtérült, a Qualysoft már több galériával és a Samsunggal is kooperál. Idén az osztrák leányvállalat bevételeinek tíz százaléka, 14 millió euró folyik majd be várhatóan a művészeti alkalmazások forgalmazásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Dunát fotózza a Google

ked aug 19 , 2014
Megkezdi a dunai vízi út fotózását a Google, a magyarországi, mintegy 400 kilométeres Duna-szakaszt is végig lehet majd járni virtuálisan a kereső Street View szolgáltatásának segítségével. Ulf Spitzer, a Google utcakép szolgáltatásának regionális vezetője elmondta, ez az első alkalom, hogy olyan folyami hajóra szerelték fel kamerájukat, amely nagy távot tesz […]

És még ez is...