Bajban a Samsung: megválik a nyomtató üzletágától

Samsung-MultiXpress-7A Samsung Electronics igazgatótanácsa jóváhagyta a nyomtató üzletág HP Inc. számára történő eladását, valamint októberre egy soron kívüli közgyűlést is összehívott az üzleti tranzakció jóváhagyásához. Mint a társaság közleményében olvasható, a társaság megállapodott arról, hogy a nyomtató üzletág teljes globális üzemeltetését és tőkéjét eladja a HP-nek. A tranzakció része a vállalat azon törekvésének, hogy fókusz üzleti területeire tudjon koncentrálni.

A Samsung a részvényesek engedélye után november elsejével kezdődően leválasztja a nyomtató üzletágat, majd az új különálló vállalat és az üzletmenettel kapcsolatos külföldi vagyon száz százalékos tulajdonrészét eladja a HP-nek. A megállapodás szerint a Samsung a HP nyomtatóit a koreai piacon továbbra is Samsung márkanév alatt fogja árulni. A tranzakció a vonatkozó szabályozási engedélyek függvényében várhatóan egy éven belül lezajlik.

A hatezer alkalmazottal rendelkező nyomtató üzletág, a kínai székhelyű gyártás, valamint a több mint ötven globális értékesítési iroda 2015-ben kétmilliárd koreai wonos bevételt hozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elromlott a Külön vagy egybe modul

sze szept 14 , 2016
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy leállt a helyesiras.mta.hu Külön vagy egybe modulja. Mint az oldalon olvasható, „A Külön vagy egybe modul működésében hiba lépett fel. Az üzemzavar elhárításáig szíves türelmüket kérjük, megértésüket köszönjük.”
helyesírás

És még ez is...