Ha sikreres lesz a digitalizáció, Magyarország fog nevetni a végén

Magyarország csak úgy lehet sikeres, ha a digitalizáció nyerteseivé válunk – emelte ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy ehhez megfelelő infrastruktúra kell és megfelelő ár. A miniszterelnöki biztos elmondta, hogy ennek érdekében alkották meg a DJP 2.0-át.

Deutsch kifejtette: a program többek között infrastruktúra-fejlesztést is tartalmaz, mint például a vezetékes internethez, valamint az 5G mobilinternethez való hozzáférés fejlesztését. Céljuk továbbá, hogy minden településen legalább két helyen – egy közintézményben és közterületen – legyen ingyenes mobilinternet hozzáférés. Kiemelte: a program bővítésének célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az olcsó, megfizethető, jó minőségű internet-szolgáltatás. Ennek részeként két lépésben, először 18, majd 5 százalékra csökken az internet áfája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Yandex botrány: az alvállalkozó a hibás

csü júl 27 , 2017
A honlapot készítő cég munkatársának szakmai hibája, gondatlansága miatt futott orosz analitikai kód a nemzeti konzultáció honlapján, de az elküldött adatokat az orosz szerver nem fogadta — állapította meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálata. Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke azt követően vizsgálta a nemzeti konzultáció honlapját, hogy […]
Yandex