Egy átlagos nagyvállalatnál több mint ezer nyilvános felhőszolgáltatást használnak

felhoA Cisco bejelentette Cloud Consumption as a Service nevű új szolgáltatását, amely feltérképezi a vállalatoknál használt, de az informatikai osztályok által nem ellenőrzött felhő alapú szolgáltatásokat (shadow IT). A Cisco felmérése szerint egy átlagos nagyvállalatnál 1220 különböző nyilvános felhőszolgáltatást használnak. Ez 25-ször több, mint amennyit az informatikai osztályok korábban becsültek. Mindeközben az elmúlt év során az elérhető publikus felhőszolgáltatások száma megduplázódott. Az ilyen szolgáltatások kétségtelen előnyeik mellett jelentős üzleti kockázatokat is rejtenek magukban, amelyek a szabályozásoknak való megfelelés kérdésétől, az adatvédelmen és a költségeken át a szolgáltatások teljesítményéig terjedhetnek.

A Cisco Cloud Consumption as a Service feltérképezi és láthatóvá teszi a vállalatoknál használt felhő alapú szolgáltatásokat, ezáltal segíti az informatikai vezetőket a shadow IT jelenséghez kapcsolódó problémák megoldásában. Átláthatóvá teszi a vállalatoknál használt felhőszolgáltatásokat, azonosíthatóvá az üzletmenetet befolyásoló nyilvános, privát és hibrid felhőmegoldásokat. A Cisco új szolgáltatása jelenleg havidíjas formában, vállalatmérettől függően felhasználónként megközelítőleg egy és két dollár közötti áron érhető el a Cisco értékesítési partnereinél. A Cisco harminc napos ingyenes lehetőséget is biztosít a szolgáltatás kipróbálására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Békéltetés: mindent kitölteni, mindent csatolni

pén febr 5 , 2016
Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, ahová a fogyasztók regisztrálhatnak, és lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék, elkerülve a bírósági eljárást. Az űrlap kitöltésekor érdemes a kitöltött űrlaphoz csatolni minden dokumentumot, amely alátámasztja a panaszban foglaltakat. Ezek lehetnek – a teljesség igénye nélkül – a […]

Friss, ropogós