Egészségügy: sokan ragaszkodunk a személyes konzultációhoz

László Roland EYBár egyre többen várják el a digitális megoldások nagyobb arányú megjelenését az egészségügyben, ám a megkérdezettek többsége emellett nélkülözhetetlennek tartja a személyes konzultációt is.

Az EY tanácsadó cég nemzetközi felmérése szerint egyszerűbbnek és gyorsabbnak tartja az interneten keresztüli egyeztetést a válaszadók 67 százaléka a receptek megújítása, 61 százaléka a laboreredményeik kiértékelése esetén. A megkérdezettek 79 százaléka automatikusan, online megosztaná egészségügyi adatait az általa igénybe vett orvosi intézményekkel, de kifejezetten fontosnak tartják, hogy előre tájékoztassák őket ezeknek az információknak a védelméről és felhasználási módjáról. A megkérdezettek 71 százaléka ugyanakkor még mindig nélkülözhetetlennek tartja a személyes konzultációt is mivel – 84 százalék szerint – így közvetlenül meg tudják beszélni betegségüket a szakemberrel, 77 százalék mondta, hogy így szorosabb kapcsolatot alakíthatna ki kezelőorvosaikkal.

László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője megjegyezte, a technológiai fejlődés és a COVID-19 járványt követően is fontos maradt a személyes orvos-beteg kapcsolat, amelyet egyhamar még nem fognak felváltani az online megbeszélések. A felmérés keretében az EY 2023 január és március között hat országban – az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Angliában és Németországban – 6021 fogyasztót kérdezett meg. A résztvevők több mint nyolcvan százaléka kapcsolatba került az egészségügyi rendszerrel az előző 12 hónapban. A felmérés adatait életkor, nem és régió szerint súlyozták, hogy a rendelkezésre álló legfrissebb népszámlálási adatok alapján reprezentatívak legyenek az egyes országok 18 éves és idősebb lakosságára nézve.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Dokumentumfilm készül Neumann Jánosról

vas jún 25 , 2023
ShareTweetPinShareDokumentumfilm készül Neumann Jánosról A legpompásabb emberi elme címmel, amely a világhírű matematikus felfedezéseit és kontinenseken átívelő pályafutását mutatja be lánya, tudóstársai és tanítványai visszaemlékezésein keresztül. A dokumentumfilm tudománytörténeti gyűjteményekben felelhető tárgyak és dokumentumok, valamint Neumann János lánya, Marina von Neumann Whitman apjával kapcsolatos személyes emlékei, és számos nemzetközi archív […]
Neumann János

És még ez is...