Durva pénzeket lehet keresni informatikával

BillGatesMark Zuckerbergnek mindössze tizenegy év kellett ahhoz, hogy bekerüljön az Egyesült Államok tíz leggazdagabb embere közé – derült ki a Forbes magazin 400-as listájából, amelynek első helyét immár huszonkettedszerre is -a hetvenhat milliárd dollárra becsült nettó vagyonával- Bill Gates szerezte meg. A Facebookot 2004-ben megalapító Zuckerberg a hetedik helyen debütált az élbolyban 40,3 milliárd dolláros nettó vagyonával. Az Egyesült Államok 400 leggazdagabb üzletemberét rangsoroló 2015-ös lista élbolyába szintén első ízben került be Jeff Bezos, az Amazon.com internetes áruház alapító-vezérigazgatója, akinek vagyona 16,5 milliárddal nőtt egy év alatt és ezzel ő a lista “csúcsugrója”.

Huszonöt új szereplő van a listán, köztük a legfiatalabb Evan Spiegel, a fiatalok körében egyik legnépszerűbb alkalmazás, a Snapchat mindössze 25 éves társalapítója, a világ valószínűleg legfiatalabb milliárdosa. Az ifjú trónkövetelők között van az európai piacokon szárnyaló Airbnb alapító hármasa is: Nathan Blecharczyk, Brian Chesky és Joe Gebbia is. A tízes élboly sereghajtójaként a Google-os Larry Page futott be 33,3 milliárd dolláros nettó vagyonával. Az üzleti magazin szerint a listán szereplő négyszáz személy összesített vagyona 2,34 billió dollár, ami ötvenmilliárddal több az előző évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

25 millióért szállított e-aukciós rendszert a T-Systems

csü okt 1 , 2015
Néhány napja sikeresen elindult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) Elektronikus Aukciós Rendszere (EAR). A Marketline alapokkal rendelkező, testre szabott alkalmazás kifejezetten az állami szektor tulajdonában lévő ingóságok, ingatlanok és üzletrészek teljes körű és kontrollált értékesítését teszi lehetővé. A jövőben a potenciálisan 250 ezer állami tulajdonú ingó vagyon, mintegy 12-13 […]

Friss, ropogós