Michael Fassbendert Oscar-esélyesként emlegetik Steve Jobs-alakításáért

Jobs-FassbinderOscar-díj esélyesként emlegetik Michael Fassbendert az új Steve Jobs-filmben nyújtott alakításáért. Bár az általa játszott Jobs nem túl szerethető a filmben (Ahogy az életben sem volt az. A -szerk- megj.), Fassbender teljesen birtokba veszi a filmvásznat – írta a Variety a Telluride Fesztiválon bemutatott alkotásról, amely az alkotók szerint még nem a végleges változat. A brit Danny Boyle filmjének végleges verziója október 3-án debütál a New York-i Filmfesztiválon és a produkció vetítésével zárul majd a Londoni Filmfesztivál október 18-án.

Az Apple-alapító halála, 2011 óta féltucatnyi játék- és dokumentumfilm született róla, ám már most Boyle művét tartják az egyik legfontosabb munkának. A forgatókönyvet Aaron Sorkin írta, a történet Jobs életének tizennégy évét fogja át 1984 és 1998 között. Szerkezetileg három fontos csomópont, az Apple Macintiosh, a NeXTcube és az iMac bemutatása köré épül a film. A The Wrap kritikusa hangsúlyozta, hogy a produkció nem szépíti meg Jobs személyiségét és múltját. A film kendőzetlenül ábrázolja gátlástalan egoizmusát is. A szaklapok mind kiemelik Fassbender remek alakítását: bár a színész közel sem emlékeztet fizikailag Jobsra, mégis kitűnően megragadja személyisége lényegét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új üzletágat indított a Dell

hét szept 7 , 2015
A Dell bemutatta a Datacenter Scalable Solutions (DSS) nevű új üzletágát, amely a Dell nagyvállalati megoldásokkal foglalkozó szervezetében (Enterprise Solutions) kapott helyet. A DSS ágazatot a webes technológiai, telekommunikációs szolgáltató, webhely-üzemeltető, olaj- és gázipari cégek, valamint a kutatószervezetek konkrét igényeinek megfelelően alakították ki. Ezeknek a vállalatoknak gyakran kiterjedt technológiai elvárásaik […]
Dollár, pénzszámláló

Friss, ropogós