IT-biztonság: nehéz év jön II.

cameraxA szlovák vírusirtógyártó társaság, az ESET összeállította a káros fenyegetésekkel foglalkozó éves előrejelzését.

Az adatvédelem hiánya és a védelem növekedése
Az elmúlt években a cloud tárolási technika jelentősen megnövekedett a magán- és a vállalati felhasználók körében is. A Gartner felmérése szerint 2011-ben hét százalékot tett ki a felhő alapú szolgáltatások felhasználóinak száma, míg azt jósolják, hogy 2016-ra ez a szám eléri a 36 százalékot. A Cisco “Global Cloud Index” felmérése szerint a globális felhőalapú adatforgalom 2017-re négy és félszeresére, 1,2 zettabájtról, 5,3 zettabájtra nő. A „mindenki a cloudba“ tendencia számos biztonsági következménnyel járt, viszont az adatvédelem is hasonló változásokon ment keresztül a helyes és helytelen használatnak köszönhetően. „Az internetes adatvédelem kihívása nem csupán annyi, hogy csökkentjük az embereket érintő számítógépes fenyegetéseket. Jó kiindulási pontot jelenthet, ha a felhasználói oldalon megjelenik a személyes adatok védelmére való igény, de emellett elengedhetetlen, hogy az emberek tisztában legyenek az információbiztonság minden aspektusával. Ellenkező esetben lehetetlen megvédeni őket a növekvő számítógépes támadások ellen“ – áll a jelentésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Shopline: lemondott a komplett vezérkar

pén jan 3 , 2014
ShareTweetPinShareA Shopline-webáruház Nyrt. közleményben arról tájékoztatta a részvényeseit, hogy a Gazdasági Versenyhivatal engedélyt adott a társaság és a Libri Kft. üzleti tevékenységének összehangolására, ezért a társaság igazgatósága lemondott a megbízatásáról, hogy ezzel lehetőséget biztosítson a tulajdonosok számára a kialakítandó Libri – Shopline Cégcsoportot irányító új vezetőség felállítására. Ezzel együtt a társaság […]

És még ez is...