Mattheisen: víziónk van

ChristopherMattheisenChristopher Mattheisen az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: a Digitális Magyarország program megvalósítása egyedülálló lehetőség arra, hogy Magyarország felzárkózzon, sőt bizonyos területeken megelőzze a világot, és javuljon az ország versenyképessége. A program célkitűzése, hogy minden magyar háztartásba eljusson a nagysebességű szélessávú internet 2018-ig, két évvel az Európai Unió Digitális Menetrendjében 2020-ra kitűzött határidő előtt. A Telekom támogatja ezt a kormányzati célkitűzést, egyebek közt erről is szól a távközlési szolgáltató és a kormány által 2014 februárjában megkötött partnerségi együttműködési megállapodás.

„A Digitális Magyarországról van egy víziónk. Mindenki férjen hozzá a nagysebességű internethez, az életét egyszerűbbé, kényelmesebbé tevő szolgáltatásokat vegyen igénybe, s ezáltal olyan készségek és képességek birtokába kerüljön, hogy tudja is ezeket használni” – foglalta össze a vezérigazgató. Emlékeztetett, hogy Nyíregyháza lesz az első város Magyarországon, ahol valóra válik ez a vízió. A Magyar Telekom több százmillió forintos beruházásának segítségével a szabolcsi megyeszékhelyen 2015 végéig minden háztartás számára elérhetővé válik a nagysebességű internetkapcsolat.

Mattheisen hangsúlyozta, hogy a Telekom kiemelkedően fontosnak tartja a fejlesztéseket és befektetéseket ösztönző, kiszámítható és a versenypiaci szereplőknek egyenlő feltételeket biztosító szabályozási környezet kialakítását, mert ezek elősegíthetik az ország versenyképességének javítását, a beruházásokat és a munkahelyteremtést. Megjegyezte, hogy a távközlési iparág közteherviselése kiemelkedő, például csak a Magyar Telekom működése nyomán az állami költségvetés több mint 140 milliárd forint adó- és járulékbevételhez jut évente.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az okostelefon simogatása korántsem szakértelem

hét febr 9 , 2015
Téves az a közhiedelem, hogy a gyerekek, a fiatalok önmaguktól, tanulás nélkül képesek kezelni a digitális eszközöket — áll a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) közleményében. Alátámasztja ezt Lorna Walker, a londoni Regent’s University Business School szakértője is, aki szerint téves az az elképzelés, miszerint a fiatalok automatikusan jól használják […]

És még ez is...