A digitális jólét ellenére nő az internetelérés átlagára

Egy év alatt 70 helyett a másodpercenként 170 megabit (Mbps) sávszélességre nőtt a leadott távközlési megrendelésekben szereplő átlagos igény Magyarországon – közölte a Netrisk.hu távközlési szolgáltatásokat összehasonlító oldala, a Telenet.hu.

A közlemény adataiból kitűnik, hogy míg 2017-ben a megrendelések 36 százaléka másodpercenként húsz megabit alatti maximális sebességű internetre vonatkozott, ma már ezek aránya mindössze húsz százalék, miközben a legalább száz megabites sebességű előfizetések aránya 26-ról 39 százalékra emelkedett. A fővárosban az internet megrendelések átlagosan 330 Mbps maximális átviteli sebességre vonatkoznak, addig a nagyobb városokban ez az érték 250 Mbps, a kisebb településeken pedig 150 Mbps körül mozog jelenleg. Az internetszolgáltatások gyors sávszélesség-bővülését a technológiai paraméterek is segítik, idén eddig az optikai kábelen nyújtott internetszolgáltatások aránya már 26 százalékot tesz ki, szemben a 2017 első öt hónapjában tapasztalt 11 százalékkal. A jelentős kapacitásbővülés ellenére a megrendelt netes szolgáltatások átlagdíja a tavalyi havi 5100 forintról felfelé mozdult el, idén 5200 forint körül alakul.

A Telenet.hu-n keresztül rendelt mobiltelefonos szolgáltatásoknak már a 42 százaléka korlátlan beszélgetést biztosító előfizetés. Ezek a csomagok jellemzően nagyobb mobiladatcsomagot is biztosítanak, ezért a szolgáltatásért havonta átlagosan 13 300 forintot fizetnek az ügyfelek, míg a hagyományos előfizetéses csomag átlagos havidíja 5400 forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem aprózta: kétezer amerikai intézményt fenyegetett pokolgépes merénylettel

sze júl 4 , 2018
A tel-avivi körzeti bíróság bűnösnek találta azt az Askelonban élő fiatal izraeli kiberbűnözőt, aki amerikai intézményeket fenyegetett pokolgépes merénylettel otthoni számítógépéről – jelentette a Jediót Ahronót. A tel-avivi kerületi bíróság zárt ajtók mögött, a média kizárásával ülésezett, mert tettének elkövetésekor nagyrészt még kiskorú volt a mintegy kétezer amerikai szervezetet, köztük […]
hacker

Friss, ropogós