Durva átverés az andoridos vírusirtó

gdataA G Data szerint az elmúlt napokban magyar felhasználók is kaptak ismeretlen számokról küldött sms üzeneteket, amelyek androidos vírusirtó szoftverek vásárlására próbálják őket rávenni. A cég arra figyelmeztet: ne dőljünk be, a valódi gyártók soha nem küldenek kéretlen reklámokat. Látszólag holland székhellyel, de feltehetően Szingapúrban bejegyzett cég állhat a kéretlen sms kampány mögött. A hirdetés vírusirtó szoftvereket kínál androidos telefonokra, a G Data megoldása mellett a Kaspersky és az ESET védelmi programjait ajánlja fel.

Ha a megcélzott telefon gazdája elég figyelmes, gyanút kelthet benne, hogy az üzenet emelt díjas 90-es hívószámról érkezik. Amennyiben el is kezd utána számolni, akkor láthatja, hogy majdnem évi 80 ezer forintot kell majd kiadnia a védelemért, ha elfogadja az ajánlatot. Ennyibe kerül összesen, ha hetente három darab fizetős sms fogadására vállalkozik, egyenként bruttó 508 forintos áron. Mindeközben például a G Data InternetSecurity for Android szoftver alapverziója teljesen ingyenesen tölthető le a Google Play áruházból. Fizetni csak a lopásvédelmet és szülői felügyelet is nyújtó prémium verzióért kell, de azért is csak évente bruttó 5 669 forintot. A hamis szolgáltató tehát a prémium verzió árának tizennégyszereséért nyújtja a szoftvert, ami igazán nem mondható jó üzletnek a megtévesztett felhasználók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A bűnözők legújabb kedvence a Facebook

csü febr 12 , 2015
A bűnözők kedvelik a tömeget, a zsebtolvajok leggyakrabban a tömött közlekedési járműveken dolgoznak, az online gonosztevők is a legnépszerűbb közösségi oldalakon keresik az áldozataikat. Korábban a pornó oldalakon keresztül támadtak, és terjesztették a rosszindulatú kódokat, mára kifejezetten a Facebookra specializálódnak, hiszen így érhetik el a lehető legnagyobb tömeget. Jó példa […]
Facebook

Friss, ropogós