Spöttle szerint le kellene tiltani a még fel nem használt SIM-kártyákat

georg-spottleGeorg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a Magyarországon vásárolt SIM-kártyák közül még az eddiginél többet is felhasználhatnak terroristák vagy bűnözők.

Spöttle szerint a kártyák lehet, hogy külföldön vannak, akár az Iszlám Állam birtokában. Ezért ha van rá mód, le kellene tiltani azokat. Hozzátette: Magyarországon szigorítani szükséges a SIM-kártyák vásárlásának szabályait. A Terrorelhárítási Központ (TEK) szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy összesen nyolc, a párizsi és brüsszeli merénylőkhöz köthető hívószámot azonosított be. Ezek közül hatot aktiváltak annak a hajléktalan férfinak a nevére, akinek nagyszámú (200 ezer) magyar mobiltelefon-előfizetése volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csak ésszel rendeljünk az interneten gyógyszert

ked okt 11 , 2016
Az interneten keresztül a legveszélyesebb gyógyszert vásárolni a rendszeres hamisítások miatt — közölte a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületének igazgatója. Illés Zsuzsanna elmondta, hogy elsősorban a „csodaszerek”, az egy nap alatt fogyást vagy izomnövekedést ígérő készítmények kockázatosak. A szakértő hangsúlyozta, hogy az ellátási láncon belül célszerű vásárolni. Azaz […]
gyógyszer

És még ez is...