Tállai: innovácios díjat kapott az adóhivatal e-szja fejlesztése

Az adóhivatalé az idei legjobb információs és kommunikációs fejlesztés az informatikai piac csúcscégei és szakemberei szerint az év legjobb projektje a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű programja, az e-szja – állítja Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

A tájékoztatás szerint a Gyurós Tibor Díjat a szervezet azért ítélte az e-szja fejlesztésnek, mert az tökéletesen megfelel a szakmaiság és a minőség követelményeinek, megvalósításával a hivatal valós értéket teremtett ügyfelei számára. Tállai emlékeztetett: idén sikerült a papíralapúról áttérni az elektronikus bevallásra, amivel nemcsak egy jól követhető internetes felület jött létre, hanem ezzel együtt csaknem négymillió ember bevallását állította elő a hivatal. A felület kialakításakor az egyik legfontosabb szempont a közérthetőség volt, hogy minél gyorsabban és minél egyszerűbben letudják az adózók a bevallást – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Sharp két új multifubkciós nyomtatóval erősít

sze szept 20 , 2017
A Sharp Europe kitörő örömmel jelentette be, hogy két új készülékkel bővítette nagykapacitású színes multifunkciós nyomtató (MFP) kínálatát. A gyártó szerint az MX-6580N és az MX-7580N elnevezésű modelleket tartós kialakítás és felhasználóbarát használat jellemzi, amelyek segíthetik a dokumentum munkafolyamatok egyszerűsítését a nagy kapacitást igénylő irodai környezetekben, a kisebb vállalati sokszorosító […]

És még ez is...