Drónvédelmi technológiai társaságot alapít a 4iG csoport

Protar drónRAC Antidrone Zrt. néven drónvédelmi technológiai társaságot alapított a 4iG Nyrt.

Az 4iG várakozásai szerint a jövőben jelentősen növekedhetnek a piaci igények a drónok kontrollját biztosító precíziós technológiák iránt. Az RAC Antidrone autonóm repülésre képes eszközök ellen kínál légtérellenőrző és légtérvédelmi megoldásokat az ipari, közlekedési, a védelmi és civil szférának. Az új társaság az elérhető legmodernebb technológiák integrációja mellett, hazai tudásbázison alapuló egyedi fejlesztésekkel és speciális innovációs tevékenységgel kíván megjelenni a hazai és nemzetközi piacon.

A RAC Antidrone Zrt. részvényeinek 25 százalékát a 4iG tulajdonolja, a társaságban emellett 25 százalékos tulajdonos lesz az iG TECH Magántőkealap, a további ötven százalékos tulajdonrésszel pedig a Rotors & Cams Zrt. rendelkezik majd. Ebben a társaságban 24 százalékig kisebbségi tulajdonos a 4iG Nyrt. Az UAV (Unmanned Air Vehicle – pilóta nélküli légijármű) technológiák fejlesztése, az új technológiák honosítása és piacra jutása a 4iG csoporton belül kiemelt stratégiai terület, így a RAC Antidrone Zrt. működésének felügyelete a 4iG Nyrt. technológiáért felelős vezérigazgató-helyetteséhez, Blénessy Lászlóhoz tartozik, a társaság napi operatív irányításáért Szepessy Kornél, a HungaroControl korábbi vezérigazgatója felel.

A magyar tulajdonú RAC Antidrone rendszerintegrátorként kíván hozzájárulni az autonóm repülőeszközök és a légterek biztonsági ellenőrzéséhez. A társaság a hazai tudásbázis fejlesztésére törekszik, közép- és hosszú távon pedig egyedi fejlesztésekkel és speciális innovációs tevékenységgel kívánja kiegészíteni az iparágban elérhető technológiákat.

A 2014-ben alakult Rotors & Cams az egyedi UAV rendszerek hazai piacának meghatározó szereplője. Megoldásai az ipari, rendvédelmi és katonai alkalmazások széles köreit fedik le. A társaság egyik kiemelkedő fejlesztése a Magyar Honvédség megrendelésére készített ProTAR nevű, légvédelmi képességeket támogató célanyag-drón. A cég tagja a Magyarországi Drón Koalíciónak (MDK).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vigyázz! Gyorsul a fizetési meghagyásos eljárás

ked okt 3 , 2023
Októbertől tovább egyszerűsödött a fizetési meghagyásos eljárás: az elektronikus ügyintézésre kötelezetteknek nem postán, hanem elektronikusan, a cégkapun, a tárhelyükön keresztül kapják a meghagyást és az eljáráshoz kapcsolódó iratokat is. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) közleménye szerint az elektronikus ügyintézésre kötelezettek körébe tartoznak például a gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, […]
közjegyző

És még ez is...