Újabb tudásbázis épül

tudasA mobiltávközlési technológia folyamatos és intenzív fejlődése korábban nem látott bonyolultságú hálózatokat, és időben és térben ugrásszerűen változó mennyiségű felhasználói forgalmat eredményezett. Az NSN Kft. szakemberei szerint 2010 és 2020 között a mobil-adatforgalom ezerszeresére növekszik, és így a közel ötmilliárd felhasználó a napi tíz megabájt helyett egy giga mobil adatforgalmat fog lebonyolítani. Emellett szinte minden eszköz és gép is csatlakozni fog a mobilinternetre. A megfelelő szolgáltatások jó minőségben csak skálázható és költséghatékony mobilhálózatok létrehozásával biztosíthatóak.

Az EUREKA 12 program keretében, a KTIA társfinanszírozásában megvalósuló VirtMobOpt projekt célja annak vizsgálata, hogy az információs technológiában már ismert virtualizáció, programozható hálózat és felhőszámítás technológiák alkalmazásával hogyan hozhatóak létre skálázható, adaptív mobil-telekommunikációs hálózatok. Az NSN Kft. és a BME Mobil Innovációs Központ 2015. március 31-ig tartó kutatási projektje számos előnyt nyújt Magyarország és a konzorciumi tagok számára: magas színvonalú tudásbázis kiépítése a mobil-telekommunikációs hálózatok optimalizációjának terén, a magyar kutatási eredmények terjesztése a nemzetközi szakmai életben, a projektben létrejött korszerű ismeretanyag beépülése a magyar mérnökképzésbe.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar Telekom: 60 milliárdos hálózatfejlesztés

hét dec 16 , 2013
A Magyar Telekom hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá pénteken Budapesten az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására – közölte a társaság az MTI-vel. A Magyar Telekom a 200 millió euró (közel 60 milliárd forint) értékű hitelt a Deutsche Telekom AG-n, mint pénzügyi […]
Forint

És még ez is...