Hat tipp, hogyan ússzuk meg

 

Az internetes kártevők esetében a mennyiséget felváltotta a minőség. Személyre szabott támadások jönnek a vállalatok ellen, a hazai felhasználók pénzét pedig magyarul beszélő banki trójaiak próbálják meg ellopni az új évben. A G Data vírusirtógyártó szakértői hat hasznos tippet adnak ahhoz, hogyan kerüljük el az áldozattá válást.

1. Telepítsük a frissítéseket! Ebbe beletartoznak a javítócsomagok, frissítések és foltozások. Távolítsuk el azokat a szoftvereket, amelyeket már nem támogatnak a fejlesztők.
2. Használjunk jogtiszta, frissített vírusvédelmet, és válasszunk körültekintően. Tájékozódjunk arról, hogy a vírusirtó milyen védelmet kínál a banki trójaiak ellen.
3. Tisztítsuk meg a merevlemezt! Hasznos lehet a helyet felszabadítani, megszabadulni a duplikált fájloktól.
4. Változtassuk meg jelszavainkat rendszeresen. Egy biztonságos jelszónak tartalmaznia kell számok véletlenszerű sorozatát, speciális karaktereket, nagy- és kisbetűket. Jelszóválasztáskor kerüljük el a szótárakban megtalálható kifejezéseket.
5. Használjunk biztonsági szoftvert mobileszközeinken is! A táblagépeken és okostelefonokon is jó szolgálatot tehet egy megbízható biztonsági megoldás. Ha viszont nem telepítünk ilyet, ne lépjünk be bankfiókunkba ezekről az eszközökről.
6. Készítsünk biztonsági mentést adatainkról! Egy fertőzés vagy rendszerösszeomlás esetén értékes adatok veszhetnek el. Ezt megelőzhetjük a rendszeres biztonsági mentéssel, amire akár a fejlettebb védelmi csomagok is képesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az LG-t és a Samsungot is bünteti Kína

hét jan 7 , 2013
  Hat vállalatot, köztük az LG-t és a Samsungot is megbüntették a kínai hatóságok árrögzítés miatt – írja a Cajhszin gazdasági és pénzügyi lapra hivatkozva az MTI. Az árrögzítésen kapott, LCD-kijelzőket gyártó hat vállalatnak összesen 353 millió jüan (12,8 milliárd forint) büntetést kell fizetnie – idézi a lap a kínai […]
ZX-81