Digitalizálta működését a Zalavíz Zrt.

Digitalizálta működését a Zalavíz Zrt., vízhálózatán és víztisztító telepein online kommunikációs eszközöket és jeladó műszereket telepített, amelyek mobilnetes hálózaton keresztül valós idejű adatokkal és hozzáférhetőséggel támogatják a vízmű irányítástechnikai, karbantartási és üzembiztonsági feladatait. A vízszolgáltató digitális átalakítása és fejlesztése közel félmilliárd forintos beruházást igényelt, ennek az informatikai fejlesztések csak a töredékét képezték. A rendszer üzemeltetése havonta közel egymillió forintos költséggel jár, a korábbinál lényegesen magasabb színvonalon és nagyobb üzembiztonsággal – írták.

Az online berendezések adatainak hálózati továbbítása meggyorsítja a vízmű irányítási folyamatait, és hatékonyabbá is teszi azokat. A felügyeleti és a karbantartási tevékenységekhez szükséges információk és adatok megszerzéséhez a szakembereknek nem kell személyesen, egyenként a gépekhez elmenni, minden rendszerinformáció azonnal, online láthatóvá és mérhetővé vált, és a megújult rendszer a központból távoli vezérlést, beavatkozást is lehetővé tesz. A digitalizált vízműtelepekkel kialakított valósidejű online kapcsolat az üzemi területek biztonságát is támogatja, például a behatolás-védelem vagy az esetleges szabálytalan vízvételezések azonnali észlelésében – közölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Altiszti Akadémián oktatják majd a magyar kibervédelmi honvédeket

hét máj 6 , 2019
A napokban jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter, hogy a kormány döntése értelmében Magyarországnak erős, ütőképes honvédségre van szüksége, amely önállóan és a szövetségi rendszerben is képes ellátni feladatait a kibervédelem területén is. A miniszter kitért arra is, hogy a NATO-főparancsnok kiberszaktanácsadója magyar tábornok, Vass Sándor, s ennek kapcsán kiemelte, […]
hacker

Friss, ropogós