Önjáró kerületvédelmi megfigyelő robot érkezett Magyarországra


Az ERANDO Kft. megkezdte a RoboFuard kerületvédelmi megfigyelő robotrendszer forgalmazását. A RoboGuard egy mozgékony megfigyelőrobot, mely egysínű pályán mozogva folyamatosan őrjáratozik a védett kerítésvonal mentén, biztosítva a kerítés sértetlenségét. A megfigyelőrobot azonnal képes reagálni a feltételezett behatolási eseményekre, amelyeket a Senstar fejlett kerületvédelmi behatolásjelző rendszerének (PIDS) detektorai észlelnek. A teljes rendszer egy kilométeres kerítésszakasz felügyeletére alkalmas, önjáró robotokból és egymástól egy-két kilométer távolságban elhelyezett dokkoló állomásokból áll. A dokkoló állomás, két szomszédos megfigyelőrobot számára biztosít csereakkumulátort és wifi kommunikációt, valamint feltölti a lemerült akkumulátort.

A Roboguard két működési móddal rendelkezik: az egyik a normál őrjárati mód, amelynek során a robot folyamatosan megfigyeli a védendő kerítésvonalat és anomáliákat, gyanús objektumokat vagy a kerítésbe vágott lyukakat keres, a másik az azonnali reagálási mód, mely során a robot azonnal odasiet a behatolási riasztás helyszínére. A RoboGuard ideális megoldás ember nélküli telephelyek távfelügyeletére, ahol emberi őrség használata nem lenne megoldható és/vagy költséghatékony.

Főbb tulajdonságok
Automatikus vagy kézi vezérlés.
Akár 30 km/órás sebesség.
Robotonként 1 km-es megfigyelési terület.
Akkumulátoros tápellátás.
Wi-fi kommunikáció.
Költséghatékony megoldás a távoli, nem emberes telephelyek és hosszú kerítésvonalak esetén.
A kerítéshibák és közeli, gyanús tárgyak lézeres detektálása.
A vélt behatolások gyors felderítése.
Számos kiegészítő eszköz, beleértve.
3D LIDAR-ként (Fény alapú radar) működő lézerszkenner a kerítésvonal vizsgálatához.
Fix kamera infravörös megvilágítással a kistávolságú megfigyeléshez és fenyegetésazonosításhoz.
Infravörös megvilágítással ellátott PTZ kamera, a közepes távolságú megfigyeléshez és célkövetéshez.
Kétirányú hangosbeszélő a megfigyelőterem és a feltételezett behatoló közötti kommunikációhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az informatikai képzésekben nem várhatók változások

pén ápr 17 , 2015
A tervek szerint 10-15 százalékkal csökkenhet a megszerezhető felsőoktatási szakképesítések száma a 2016-os felvételi eljárástól kezdődően — mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár az MTI-nek. Kormánydöntés májusban várható, az idei felvételizőket nem érintik a változások. Közlése szerint a jelenlegi közel 650 megszerezhető szakképesítés alap- és mesterképzésben mintegy 10-15 százalékkal csökkenne. […]