Jön az OPPO A16s okostelefon

OPPO A16sAz OPPO okoseszköz-márka 2021. júliusában bejelentett OPPO A16s okostelefonja 2021. szeptember 27-től Magyarországon is megvásárolható.

Az OPPO A16s vastagsága 8,4 mm, súlya pedig csupán 190 gramm. A gyártó szerint az íves kialakítás növeli a tartósságot, az előlap pedig erős és hajlításálló. A készülék 6,52 hüvelykes szemkímélő LCD folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik. A készülék a képernyő feloldása után automatikusan állítja be a felhasználó szeme számára ideális fényerőt. A Sunlight Screen funckió erős napfényben megnöveli a képernyő fényerejét, így nem szükséges kézzel árnyékolni, illetve alacsony fényviszonyok esetén a Moonlight Screen akár 2 nitre is lecsökkentheti a fényerőt, ami hasznos lehet egy hosszabb éjszakai utazás során. Az intelligens háttérvilágítás funkció megtanulja, hogy a felhasználó hogyan módosítja manuálisan a fényerőt különböző fényviszonyok között, majd később ennek megfelelően automatikusan szabályozza a beállításokat.

Az OPPO A16s három hátlapi kamerája függőlegesen van elrendezve, ami megkönnyíti a fókuszálást, emellett vizuálisan is karcsúbbá teszi a telefon hátlapját. A hátlapon egy 13 megapixeles fő kamera, egy két megapixeles mélység (bokeh) kamera és egy két megapixeles makró kamera található. Az elmosódott háttér effektus segítségével igazán látványos portrékat, a makró kamerával pedig közeli tárgyakról is nagy kontrasztú, élénk színű képeket készíthetünk. A pillanat megörökítése után manuálisan is beállíthatjuk a képek telítettségét, fényerejét, a színhőmérsékletet, vagy alkalmazhatunk egyet a gyári szűrők közül. Az OPPO A16s 8 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik. A bőrtónust és az arcszín optimalizálható az automatikus AI Beautification algoritmus segítségével, amely csoportos szelfik készítésekor is alkalmazható mind az előlapi, mind pedig a hátsó kamerával készült képek esetében is.

A telefon 5000 mAh-ás (ejtsd: milliamperórás) akkumulátorával akár 34 óra hívási idő vagy 21,02 óra Youtube videó lejátszás is elérhető, ami elegendő az intenzív használathoz ingázás, vagy hosszabb utazások alkalmával is. A nagy teljesítmény mellet az optimális energiafelhasználást számos intelligens funkció támogatja. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje öt százalék vagy alacsonyabb, a szuper energiatakarékos Super Power Saving Mode móddal még akár 1,84 óra beszélgetési idő érhető el. A Super Nighttime Standby funkció hatékonyan képes csökkenteni az akkumulátor éjszakai fogyasztását: ilyenkor a készüléknek a normál energiaigény csupán 1,21 százalékára van szüksége a működéshez. Az Optimized Overnight Charging funkció a felhasználó alvási szokásait figyelembe véve az éjszaka folyamán 80 százalékra tölti az akkumulátort, majd a felhasználó ébredése előtt éri csak el újra a 100 százalékos töltöttségi szintet.

A készülékben beépített hőmérséklet-érzékelő figyeli a telefon hátlapjának hőmérsékletét töltés közben, és csökkenti a töltési áramot, ha a hőmérséklet túl magas. Az OPPO A16s USB-C típusú csatlakozóval rendelkezik a korábbi generációkban használt Micro-USB csatlakozó helyett. Vízzel vagy más folyadékkal való érintkezés esetén a készülék automatikus lekapcsolja az áramellátását, megakadályozva ezzel rövidzárlat okozta károsodásokat. A készülék nyolcmagos MediaTek Helio G35 (MT6765G) processzorral rendelkezik a zökkenőmentes teljesítmény érdekében. Az OPPO A16s tárkapacitása 4 GB + 64 GB, mi több, a készülék memóriája bővítő kártyával, akár 256 GB-ig növelhető. A Dual Channel Acceleration támogatás lehetővé teszi, hogy a készülék megszakítás nélkül váltson a mobilhálózat és a wifi között. Az OPPO A16s automatikus karbantartó algoritmusa alvás közben eltávolítja a telefonról a felesleges fájlokat, így másnap a telefon zavartalanul működik.

A szolgáltatók közül a készülék először a Telenor, majd a Vodafone és a Telekom kínálatában is elérhető lesz, valamint megvásárolható az eMAG, az eDigital és a Media Markt üzletekben. Az OPPO A16s hivatalos megjelenésével a márkának már három okostelefonja (OPPO A16s, OPPO Reno5 5G, OPPO Reno5 Z 5G), valamint három vezeték nélküli fülhallgató modellje, az OPPO Enco Buds, az OPPO Enco Air és az OPPO Enco Free2 érhető el a magyar piacon. Az OPPO A16s Magyarországon Pearl Blue (gyöngyház kék) színváltozatban kapható, a készülék IPX4 minősítésű (cseppálló) víz elleni védettséggel rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.