Deutsch: a magyar digitális gazdaság “európai szereplővé vált”

Megnyílt a magyar stand a CeBIT-en, a világ egyik vezető informatikai vásárán. Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos a 400 négyzetméteres standot megnyitó beszédében kiemelte, hogy a magyar digitális gazdaság “európai szereplővé vált”, az ágazat jelentőségét mutatja, hogy a hazai össztermék (GDP) több mint húsz százalékát állítja elő, és a munkavállalók több mint 15 százalékát foglalkoztatja. “Tudjuk a helyünket, tisztában vagyunk a gazdasági súlyunkból és méretünkből fakadó szerepünkkel, mégis mindenfajta túlzott magabiztosság nélkül kijelenthetjük, hogy a magyar digitális gazdaság állja az európai versenyt” – mondta a biztos. Deutsch kiemelte, hogy a standra és a résztvevők felkészítésére fordított 340 millió forint költségvetési forrás “nagyon jól kamatozó befektetés”, mert a “legpesszimistább” számítások szerint is ennek az összegnek a harminc-negyvenszeresét éri majd el a németországi nagyvárosban rendezett fórum révén megkötendő üzletek összértéke.

Idén hiányzik a kiállítók közül a Microsoft, de megjelent a Facebook, a legnagyobb európai szoftvercég, a német SAP pedig egy 60 méter magas, 40 kabint forgató óriáskerékkel vesz részt a CeBIT-en, és termékeit egy vidámpark üzemeltetésére fejlesztett rendszer elemeiként mutatja be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Némi pénzt visszacsurgat a Google

csü jún 14 , 2018
Tizenhárom magyar projekt kapott összesen 1,3 millió euró támogatást a Google Digital News Initiative – DNI elnevezésű, a digitális újságírást támogató pályázatából – közölte a Google. Az eddigi négy kiírásban összesen 4800 pályázat érkezett, ebből 29 ország 461 sikeres projektje kapott támogatást 94 millió euró összegben – derül ki a […]
Google