Codecool: 3,5 millió euró tőkebefektetés

A liechtensteini többségi tulajdonban lévő Codecool programozóiskola 3,5 millió kockázati tőkebefektetésben részesült a Lead Ventures Alapkezelő Zrt. és a PortfoLion támogatásával, a tőkebevonás az iskola régiós terjeszkedését segíti – jelentette be Vinnai Balázs, az alapítása óta veszteséges Codecool társalapítója. Boda József a programozóiskola másik társalapítója elmondta, hogy a Codecool száz vállalattal áll kapcsolatban, a náluk tanuló diákok 99 százalékát végzettségük megszerzése után partnerhálózatuknál helyezik el. Nieder Jenő, a PortfoLion vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a cég 2017 tavaszán egyszer már fektetett be kétmillió eurót a Codecoolba, és azért döntöttek az újabb tőkebefektetés mellett, mert támogatni akarták a programozóiskola régiós terjeszkedését. Galácz Ábel, a Lead Ventures Alapkezelő vezérigazgatója ismertette, hogy a tavaly létrejött, százmillió eurót kezelő alapkezelőnek ez az első befektetése. Hozzáfűzte, hogy kiemelt feladatuknak tartják a piacon található újítók támogatását, mert az innováció növekvő tőkeigényének biztosítása kulcsfontosságú tényező a régió jövőbeni versenyképessége szempontjából.

A programozóiskola dinamikusan növekszik, a 2017-es 1,3 millió euró után a tavalyi bevétele már 3,2 millió euró volt, idén pedig ötmillió euró a cél.

Tulajdonosok
Simon Gábor – 5,62%
Boda József Péter – 5,62%
Rémiás Máté – 5,62%
HAMV Foundation – 53,55%
Nyíri József –3%
Bálint Viktor – 1,5%
PortfoLion Regionális Magántőke Alap – 25,1%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Budapesten nyitott technológiai központot az Oxford University Press

ked febr 26 , 2019
Az Oxfordi Egyetem kiadója, az Oxford University Press (OUP) Budapesten nyitotta meg legújabb technológiai központját, a kiadó magasan képzett fejlesztőket és informatikusokat toboroz Magyarországon – közölte a kiadó. A terveik szerint a következő egy-másfél évben a budapesti csapat létszáma elérheti az ezret. A toborzás az újonnan létrehozott pozíciókba már megkezdődött, […]

Friss, ropogós