Másfél millió euró befektetés a SignAll jeltolmács szoftver

jelnyelvMásfélmillió euró (~465 millió forint) befektetést kapott a SignAll a jelnyelvet valós időben fordítani képes technológia továbbfejlesztésére. A Perion Kockázati Tőkealap, a Credo Ventures és a Conor Fund összesen másfélmillió eurót invesztált az amerikai piacra szánt magyar technológia továbbfejlesztésére. A befektetés hatalmas lökést ad a fejlesztésnek, melyen egy folyamatosan bővülő csapat dolgozik tovább. A következő időszakban a cél nem csupán a technológia tökéletesítése, de annak megismertetése az Egyesült Államok releváns szervezeteivel és közösségeivel ugyanilyen fontos szerepet kap.

A Dolphio Technologies Kft. projektje, a SignAll nem csupán felismeri a jelnyelv jeleit, hanem a világon elsőként a jelnyelvi mondatokat angol nyelvre le is fordítja. A technológia két, napjainkban robbanásszerűen fejlődő terület, a gépi látás és számítógépes nyelvészet együttes felhasználására épül. Az egyik legígéretesebb magyar vívmány nem véletlenül keltette fel a befektetők figyelmét, a technológia iránti piaci igényt az a tény is erősíti, hogy az amerikai jelnyelvet csak az Egyesült Államokban több mint félmillió ember használja anyanyelveként.

Dolphio-eredmenyek

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Blokkolták az orosz állami hírügynökség internetes oldalát Törökországban

vas ápr 17 , 2016
Blokkolták a Sputnik orosz állami hírügynökség internetes oldalát Törökországban — írta honlapján a BBC Türkce, a brit közszolgálati adó török nyelvű kiadása. A török Távközlési és Kommunikációs Elnökség (TIB) határozata értelmében a hírügynökség 31 nyelven megjelenő aloldalai sem elérhetők Törökországból. A TIB egyik tisztségviselője pénteken azt nyilatkozta: átmenetileg korlátozták a […]
Szputnyik