Több mint 900 kilométeren megújul a MÁV adatátviteli rendszere

Megújul a MÁV és a GYSEV adatátviteli rendszere, ezt a célt szolgálja a GSM-R (Global System for Mobile Communications – Railway) projekt első szakasza, amely 935 kilométerre terjed ki és jövő márciusban zárul – mondta Vidra András, a MÁV Zrt. infokommunikációs és technológiai rendszerek főigazgatója. A fejlesztés egy európai uniós előírás következménye, ugyanis a nemzetközi átmenő forgalmat bonyolító vonalakon az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszer (ERTMS) által elvárt szabványoknak megfelelően kell az egyes adatátviteli rendszereket kiépíteni – tette hozzá. A főigazgató közölte: a projekt első szakaszán konzorciumi formában együtt dolgozott a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az MVM OVIT Zrt. (Országos Villamostávvezeték Zrt.) és a Kapsch CarrierCom Kft.

A GSM alapú kommunikációs rendszer összegyűjti a pálya mellé telepített biztosító berendezésekből érkező adatokat és továbbítja azokat a mozgó vonat fedélzeti berendezésére. Ezáltal a mozdonyvezető a mostaninál sokkal hamarabb értesül olyan információkról, mint például, hogy a következő szakaszon mennyi a megengedett legmagasabb sebesség, illetve, hogy zárva van-e a sorompó – ismertette Vidra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ennyit költöttünk idén karácsonykor online (2017)

sze dec 20 , 2017
A vásárolt ajándékok átlagos értéke ajándékozottanként A kutatást az Árukereső.hu megbízásából a GKI Digital készítette el 2017 októberében. A felmérés online adatfelvétellel valósult meg, 1920 fős válaszadói minta alapján.

Friss, ropogós