Deutsche Telekom: tartható az 5G hálózat fejlesztésének ütemterve

Tartható az 5G hálózat fejlesztésének ütemterve, a kereskedelmi tesztelés idén, a teljes üzem pedig 2020-ra megvalósul – jelentette be Claudia Nemat, a Deutsche Telekom (DT) igazgatótanácsának technológiáért és innovációért felelős tagja.

Tim Höttges, a DT vezérigazgatója kijelentette: az 5G infrastruktúra fejlesztésekhez minden adott. A szabályozási környezetet ugyanakkor a vezérigazgató kérdésesnek nevezte, szavai szerint inkább kevesebb szabályra lenne szükség. Közlése szerint az optikai hálózataik fejlesztésére tavaly hétmilliárd eurót költöttek Európában. Nemat közölte: a DT Európában hétszázezer kilométer optikai hálózatot üzemeltet, tavaly negyvenezer kilométernyi hálózatot építettek csak Németországban, idén újabb hatvanezer kilométernyi hálózatfejlesztést terveznek. A vállalat minden idők legnagyobb hálózatmodernizációs programját hajtja végre – mondta.

Nemat bejelentette azt is, hogy indulásra kész az európai repülőgépes internethálózat, amit elsőként az Inmarsattal és a Nokiával közösen fejlesztettek ki 1,5 év alatt. A 300 földi bázisállomással és műholdas kapcsolaton keresztül működő hibrid hálózat tízezer méteres magasságban is lehetővé teszi az internethasználatot az utasoknak. A speciális bázisállomások 30 európai országban, köztük Magyarországon találhatóak, ez utóbbiak a Magyar Telekom öt telephelyén, Sármelléken, Tamásiban, Domonyvölgyben, Dombrádon, és Vésztőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Huawei notebookot mutatott be

csü márc 1 , 2018
A Huawei bemutatta legújabb notebookját, a Matebook X Pro-t. A Huawei új 13,9 hüvelykes notebookja minden eddiginél vékonyabb kivitelben, 91 százalékos kijelző-test aránnyal érkezik. A 3K-s Huawei FullView Display érintőképernyő biztosítja, hogy a felhasználó a lehető legjobb minőségű képeket és videókat lássa, a két gigabájtos GDDR5-ös NVIDIA GeForce MX150 grafikus […]