Budapestre érkezik a Scratch konferencia

Idén augusztus 23. és 25. között az EPAM jóvoltából Budapestre érkezik a Scratch konferencia, ahol a világ több száz tanára, oktatója és it-szakértője találkozik.

A konferencia fő célja, hogy a résztvevők Scratch alapú innovatív oktatási módszereket mutassanak és ismerjenek meg. Az ingyenes eseményt önkéntes alapon rendezi az EPAM. A Scratch egy játékos programozási nyelv, amely gyerekeknek készült, de nem csak gyerekek használják. Segítségével a már olvasni tudó óvodásoktól az idősebb generációkig pillanatok alatt bárki megtanulhatja a programozás alapjait, hiszen egy kirakó játékhoz hasonlóan, a parancsok összeillesztésével azonnal láthatóvá válik az eredmény. Ráadásul nem csak a programozás alapjait lehet elsajátítani, hanem a gyerekek logikai gondolkodásmódja és kreativitása is észrevétlenül fejlődik: az így megszerzett tudást egyéb területeken, akár más tantárgyaknál is alkalmazni tudják.

„Büszkék vagyunk arra, hogy mi szervezhetjük az első budapesti Scratch konferenciát. Az eseményt ingyenessé tettük, ezzel is minél több tanárnak, oktatónak szeretnénk lehetőséget biztosítani a részvételre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az itt látottakat bele tudják építeni az oktatási eszköztárba” – mondta el Bozsó Attila, az EPAM régiós igazgatója. Az eseményre számos, világszerte neves előadó érkezik, többek között a Scratch „keresztapjaként” ismert, Mitchel Resnick, a Scratch Foundation elnökségi tagja, az MIT Media Lab oktatás-kutatás professzora, Ariam Mogos, az UNICEF Innovációs Irodájának oktatási vezetője, valamint Genevieve Smith-Nunes, a roehamptoni Pedagógiai Egyetem oktatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

BKK: nem nőtt az elektronikus jegyrendszer bevezetésének keretösszege

pén jún 16 , 2017
Nem változott az elektronikus jegyrendszer bevezetésének keretösszege, az üzemeltetési költségei közel kétmilliárd forinttal, míg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által nyújtott hitel lehívásához kapcsolódó költségek százmillió forinttal csökkennek – áll a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben. A közlekedési társaság hangsúlyozta: a munkák maradéktalan ellátása érdekében az EBRD által […]

Friss, ropogós