Menetrendszerűen érkezett az Ubuntu 16.04 LTS

ubuntuA Canonical kiadta a hatodik hosszú távon támogatott Ubuntut, a 16.04 LTS-t. Az új kiadás, az LTS jellegéből megszokott stabilitás mellett számos új funkcióval jelentkezik. Az új kiadásban találkozhatunk először a szoftverterjesztést leegyszerűsítő és meggyorsító megoldás, a „snap” csomagformátum, amellyel a cégnek nagyra törő tervei vannak: ezzel tenné lehetővé a konvergenciát az IoT, a mobil és az asztali kiadások között. A új megoldás a már jól megszokott deb formátum mellé érkezik, ugyanis a két rendszer tökéletesen működik egymás mellett, ám a snappel sokkal könnyebb biztonságosabb csomagokat készíteni, és sokkal könnyebb előállítani is azokat.

További nagy újdonság, hogy ebben a kiadásban debütál az LXC konténerekhez készített hypervisor, az LXD. Mely technológiák egyes mérések szerint 14-szer gyorsabb megoldást jelentenek a korábbi, hagyományos virtualizációkhoz képest. Az LXD a nemrég megjelent LXC 2.0 része, mely konténeres virtualizáció számos PAAS megoldásra építő cég alapja. A Canonical vezeti az LXC fejlesztését már évek óta, de a 2.0-ás verzióhoz több mint 80 cég járult hozzá. Az LXD használata az OpenStackhez lehetővé teszi rengeteg munkafolyamat futtatását sokkal kisebb késleltetéssel, mint a piacon elérhető más felhő infrastruktúra-megoldások esetén. Ez számos előnnyel jár olyan cégeknek, amelyek időérzékeny folyamatokkal dolgoznak, mint például a telekommunikációs hálózatfunkciók virtualizációja, a valós idejű pénzügyi tranzakciók elemzése vagy a médiakódolás és streamelés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bővült a Sharp multifunkciós nyomtató-választéka

hét ápr 25 , 2016
A Sharp Electronics három új lapfordítós, egymenetes adagolóval ellátott (RSPF) modellel bővítette megújult A3-as színes multifunkciós printereinek választékát. Az MX-3060N, MX-3560N és MX-4060N modellek olyan funkciókat kínálnak az RSPF adagoló mellett, mint az azonnal használatba vehető nyomtatásindítási (pull printing) megoldás, a beszkennelt dokumentumok egyszerű módon kereshető fájlokká alakítása, illetve mozgásérzékelő […]

Friss, ropogós