WheelChallenge: te is segíthetsz jobbá tenni Magyarországot

kerekesszekA Route4U megkönnyítené a mozgáskorlátozottak helyzetét a városi közlekedésben. A magyar társaság által fejlesztett mobil térkép pontosan megmutatja azokat az útvonalakat, amelyek könnyen és akadálymentesen használhatóak kerekesszékkel vagy akár babakocsival. Magyarország akadálymentességének feltérképezéséhez a Route4U útjára indította a WheelChallenge nevet viselő kezdeményezést, amelynek célja, hogy a társadalom összefogásával, járó embereket is bevonva mérjék fel Magyarország településeinek helyeit (boltok, éttermek, kávézók, hivatalok), ezzel segítve a kerekesszékeseket, babakocsisokat és a mozgásukban korlátozottakat.

A projekt fontosságát és népszerűségét mutatja, hogy négy nap leforgása alatt 85 településen, több mint hétszáz helyet minősítettek a résztvevők. A szervezők célja, hogy közös erővel mérjenek fel tízezer magyarországi helyet a lehető legrövidebb idő alatt. A kezdeményezés Facebook ismerősök kihívásával terjed, így folyamatosan új résztvevők csatlakoznak a mozgalomhoz és adnak meg akadálymentességi információkat egyre több településen belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az új Dell OptiPlex asztali gépek mégklasszabbak

sze nov 4 , 2015
A Dell bemutatta üzleti OptiPlex kínálatát. A gyártó szerint az OptiPlex PC palettája a világ legbiztonságosabb vállalati számítógépei, amelyek a Dell Data Protection programcsomag vezető végpontvédelmi megoldásaival is elérhetőek, így átfogó titkosítást, továbbfejlesztett hitelesítést és csúcskategóriás kártevővédelmet biztosítanak. Az Intel Core vPro processzor és a Client Command Suite programcsomag pedig […]

És még ez is...