Ezekre a dolgokra nagyon figyelj, ha fülbevalót kap a gyerek!

chimeraekszer.huHogy mikor kerüljön kilyukasztásra egy kislány füle, egy eléggé megosztó téma a szülők körében: akadnak olyan, akik megvárják, amíg a kislányuk magától szeretne fülbevalót, mások viszont, mivel nem szeretnék, hogy a pici emlékezzen a fájdalmas élményre, így korán átesnek rajta.

Amennyiben te az utóbbiak táborát erősíted, és a gyermeked már a születését követő néhány évben megkapja a Chimera Ékszer arany ékszer kínálatában is kapható baba- és gyermekfülbevalók egyikét, akkor néhány dologra nagyon oda kell figyelned annak érdekében, hogy a seb ne fertőződjön el.

A fülbelövés menete

Néhány évtizede még a szülők a gyerekorvost kérték meg arra, hogy lyukassza ki a gyermekük fülét, a technológia fejlődésének köszönhetően viszont manapság már létezik egy sokkal egyszerűbb, nem mellesleg pedig higiénikusabb megoldás, ami nem más, mint a fülbelövés.

Ez az eljárás lényegében annyit takar, hogy egy fülbelövő pisztoly segítségével a kiválasztott steril fülbevalók egyetlen mozdulattal rögzítésre kerülnek a fülcimpa megfelelő részébe. A füllyukasztással ellentétben tehát mindössze egyszer okoz csak fájdalmat a piciknek.

Miből legyen a fülbevaló?

Ha szeretnéd elkerülni, hogy a kiválasztott fülbevaló allergiás reakciót váltson ki a gyermekednél, illetve minimalizálnád a fertőzés kockázatát, akkor mindenképpen egy aranyból, titániumból vagy nikkelmentes orvosi fémből készült darabot válassz a fentebb már érintőlegesen említett webáruház kínálatából!

Milyen fazont válassz?

Akár hiszed, akár nem, a fülbevaló formája is egy lényeges szempont, mivel ha megfelelően van megválasztva, akkor minimálisra csökkenthető a sérülésveszély.

A legideálisabbak a karika, az elöl kapcsos, illetve a patentzáras darabok, mivel ezeknek a zárja nem szúr, amikor a picurkák oldalt fekszenek. De természetesen találni olyan apró, bedugós baba- és gyerekfülbevalót is, amelynek a szárát úgy öleli körbe a pillangó alakú zárrész, hogy nem engedi szúrni a fülbevaló mögötti területet.

Minta tekintetében is sok lehetőség adódik. A Chimera Ékszernél kapható például szívecske, katica, pillangó, virág, de még unikornis forma is!

A fülbelövés után

A lyukakat a gyógyulási időtartam alatt, ami az esetek többségében körülbelül 3-4 hét, naponta kétszer – reggel és az esti fürdés után – ajánlott fertőtleníteni a lyukakat. Ehhez először is itass át egy fültisztító pálcikát a fertőtlenítővel (70%-os alkohol vagy Betadine), majd gondosan töröld körbe vele a lyukakat elöl és hátul!

Végül, de nem utolsósorban a fülbevalókat forgasd el 180 fokot balra és jobbra is! Ez főként azért fontos, hogy ne ragadjanak bele a sebbe. De semmiképpen se vedd ki őket, csakis akkor, ha a fülbelövés helye rendkívüli mértékben begyulladt.

Egyébként a fülbevalókat a gyógyulási időt követően sem tanácsos kivenni 48 óránál hosszabb időre, mivel ilyenkor még a lyukak gyorsan benőhetnek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem érdemes reklámra költeni

vas ápr 28 , 2024
ShareTweetPinShareA Mindshare felmérése szerint elértéktelenedett a magyarországi média reklámárazása, kevesebbet költenek a cégek reklámra. A Mindshare médiatervező- és vásárló ügynökségé közel száz, a legnagyobb hirdető reklámköltési- és pénzügyi adatait vizsgálta, kiegészítve a Kantar Media Adex és a Nielsen közönségméréseinek adataival. Az elemzés szerint a legnagyobb vállalatok forgalmuk alig 0,5 százalékát […]
Somlói Zsolt, Mindshare

És még ez is...