Közeleg a bankfiókok vége

bankEgyre népszerűbb az internetes bankolás a kelet-közép-európai országokban. Magyarországon a 2010-es 12 százalékról 27 százalékra nőtt az online banki megoldásokat használó ügyfelek aránya – derül ki az Erste Group régiós felméréséből. A banki ügyfelek azonban továbbra is számítanak a fiókokra: elvárásuk, hogy a bankok a fióki és elektronikus szolgáltatások megfelelő elegyét kínálják. A GFK FMDS piackutató társaság adatai szerint a netes bankolás mértéke az összes vizsgált országban nőtt.

A vizsgált országok közül Csehországban volt a legnagyobb az interneten keresztül bankolók aránya: a 2013-ban mért 62 százalékos arány közel kétszerese a 2010-es értéknek. Az elektronikus bankolás lehetőségét jelentősen növeli a mobileszközök folyamatos terjedése, mely a régió valamennyi országában rendkívül dinamikus. A felmérésből kiderül az is, hogy az okostelefonnal vagy táblagéppel való ügyintézés iránt inkább a fiatalabbak nyitottak. Az interneten bankoló magyarok többsége azonban asztali számítógép vagy laptop segítségével intézi bankügyeit: 15 százalékuk havonta egyszer, 8 százalékuk pedig havonta többször is felkeresi pénzintézete netbankját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csak a baj: amatőr mobiltolvajt keresnek

ked aug 12 , 2014
A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás kísérletének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy még ismeretlen fiatalember 2014. augusztus 9-én 8 óra 30 perckor egy telefont akart ellopni egy kalocsai áruházból, azonban miután az eladó rászólt, elmenekült. Eléggé el nem ítélhető módon, menekülése közben […]
tolvaj

És még ez is...