Budapesten nyitotta meg európai regionális központját a BlueVoyant

Rácz György Róbert, BlueVoyantAz amerikai -belső és külső kibervédelemmel foglalkozó- BlueVoyant 2021 elején nyitotta meg budapesti kiberbiztonsági műveleti központját — ennek bejelentését most tartották időszerűnek.

Az amerikai it-biztonsági társaság szerint a leggyakoribb zsarolóvírusos (ransomware) támadások a szoftverek sebezhetőségét használják ki, akár a teljes szervezet működését megbénítva. Sokkal súlyosabb kitettséget jelentenek azonban azok a megnövekedett számú fenyegetések, amik a vállalatok szerteágazó beszállítói láncát célozzák, így jelentős gazdasági károkat okozva az óvatlan szervezeteknek. A BlueVoyant nemrégen bemutatott Elements platformja négy üzletágon keresztül nyújt védelmet nem csupán a belső, hanem a teljes vállalati ökoszisztéma számára. A felügyelt incidenskezelés és reagálás, a teljes beszállítói láncot érintő kiberkockázat-kezelés, a digitális márkavédelem és a szakértői szolgáltatások modulokként vagy egyetlen, teljes körű megoldásként is alkalmazhatóak az ügyfelek egyedi igényei alapján.

Megalakulása óta a vállalat jelentős pénzügyi forrásokat nyert el fejlett technológiai képességeinek elmélyítésére és globális terjeszkedésének felgyorsítására. Az elmúlt években szingnifikáns akvizíciókkal erősítette tovább pozícióját. 2021-ben felvásárolta a Marclay-t (jelenleg BlueVoyant U.K.), amellyel kiterjesztette jelenlétét az Egyesült Királyságban, valamint a Concanon adatelemzési vállalatot, amely felgyorsította a Splunk felhőplatformra való migrációt és a platform bevezetését. Ugyanebben az évben a BlueVoyant tulajdonába került a 202 Group is, amely a beszerzési lánc átláthatóbbá tételével és hagyományos kockázatmentesítési képességekkel bővítette a szolgáltatási palettát. A vállalat 2020-ban megvásárolta a Managed Sentinel natív felhőalapú biztonsági szolgáltatót, amelynek köszönhetően világszerte fejleszteni tudta a Microsoft-ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásait.migrációt és a platform bevezetését. Ugyanebben az évben a BlueVoyant LLC tulajdonába került a 202 Group is, amely a beszerzési lánc átláthatóbbá tételével és hagyományos kockázatmentesítési képességekkel bővítette a szolgáltatási palettát. A vállalat 2020-ban megvásárolta a Managed Sentinel natív felhőalapú biztonsági szolgáltatót, amelynek köszönhetően világszerte fejleszteni tudta a Microsoft-ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásait.

A kiberbiztonsági megoldásokat nyújtó vállalat 2021-től Magyarországon is jelen van -a társaság közleménye szerint- óriási sikerrel. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy Budapestet választották az európai terjeszkedés bázisául és így új, kiberbiztonsági műveleti központjuk helyszínéül is. Itthon ezidáig főként a pénzügyi, média és kormányzati szektorokban számítanak rájuk, olyan prominens ügyfelek bizalmát nyerték már el, mint a hazai piacvezető öt bank egyike, vagy az egyik legnagyobb hazai médiavállalat. „Magyarországot a több mint hat lehetséges helyszín közül választottuk ki, hogy az európai ágazat központja legyen. Ez egyértelműen a helyi szakértelem és üzleti környezet elismerése – mondta el Rácz György Róbert, a BlueVoyant Európáért felelős elnöke, a BlueVoyant Magyarország ügyvezető igazgatója. A volt Lotus-os, majd IBM-es szakember hozzátette, hogy a kiberbiztonság és a képzett emberi erőforrás hiánya egyre komolyabb problémává válnak mind a hazai, mind az európai piacon, ami a menedzselt felhőalapú szolgáltatások irányába tereli a piaci szereplőket.

A hét főt foglalkoztató BlueVoyant Magyarország Kft. a megalakulása első, nem teljes üzleti évében (2021.02.21-2021.12.31.) csak belföldre értékesített. A társaság bevétele 6,957 millió, az üzemi eredménye pedig -429,624 millió forint volt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Powell megszólalt: sokat bukott Bezos, Brin, Page és Gates is

ked aug 30 , 2022
ShareTweetPinShareA világ leggazdagabbjai összesen több mint harmincmilliárd dollárt veszítettek az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője, Jerome Powell pénteki beszéde után – állítja a Forbes. A közel tíz percig tartó beszédben a Fed vezetője jelezte, hogy a jövőben további jelentősebb mértékben emelkedhetnek az amerikai kamatok az infláció megfékezése céljából. A […]
Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője

És még ez is...