Összebútorozott a Netrisk és a Bauer Media

Bauer Media GroupA Netrisk csoport és a Bauer Media Group szeptemberben összevonta az online összehasonlító üzletágát Közép- és Kelet-Európában.

A Netrisk és a német Bauer Media közleménye szerint a tranzakció lezárásával Ausztria, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország és Szlovákia piacvezető online összehasonlító szolgáltatása jön létre nyolcvanmillió ügyfél elérésével. A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, de közölték, hogy a Bauer Media kisebbségi részesedést szerez, és a Netrisk stratégiai partnereként működik tovább.

Az érintettek a közlemény szerint egymás erősségeit figyelembe véve döntöttek az egyesítés mellett, amelyben a további fejlődés lehetőségét látják, és számításaik szerint a bevételük a kétszeresére nőhet. A Netrisk csoport Közép- és Kelet-Európában online összehasonlító honlapokat működtet, évente több millió ügyfelet szolgál ki. Fő befektetője a TA Associates nemzetközi magántőke-befektetési társaság.

A Netrisk Magyarország 2021-ben csaknem hatmilliárd forint, 2022-ben több mint hétmilliárd forint bevétellel zárt, nyeresége 800 millió forintról 1,8 milliárd forintra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tisztességtelen versennyel vádolják a Metát

sze dec 6 , 2023
Tisztességtelen verseny miatt indított pert a Meta technológiai nagyvállalat ellen a több mint nyolcvan spanyol sajtóorgánumot tömörítő AMI médiaszövetség. A szervezet weboldalán hétfőn megjelent közlemény szerint a Meta 2018. május 25. és 2023. július 31. között „szisztematikusan és tömegesen” megszegte az európai adatvédelmi törvény előírásait, amikor figyelmen kívül hagyta, hogy […]
Meta - Facebook, Instagram

És még ez is...