Végre letölthető a betáplálási irányú csatlakozásokról szóló adatbázis

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási HivatalKözzétette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a betáplálási irányú csatlakozásokról szóló adatbázist.

Közzétette a MEKH azt az adatbázist, amely a közcélú villamos energia hálózatba történő betáplálást célzó termelőegységek telepítését tervező ipari beruházók számára nyújt tájékoztatást szabad, betáplálási irányú csatlakozási pontokról. A MEKH az engedélyesektől bekérte, rendszerezte és a vonatkozó jogszabály alapján honlapján közzétette azoknak a közép- és nagyfeszültségű, legalább fél megawatt beépített teljesítményű időjárásfüggő termelőberendezések számára rendelkezésre álló betáplálási irányú csatlakozásoknak a listáját, amelyeket már üzembe helyeztek, illetve üzemi és elosztói szabályzatban meghatározott érvényes és hatályos műszaki gazdasági tájékoztatóval vagy hálózati csatlakozási szerződéssel rendelkeznek.

Az adatbázis többek között tartalmazza a csatlakozási ponttal rendelkező rendszerhasználó megnevezését, a csatlakozási pont földrajzi azonosítóit, az adott ponton rendelkezésre álló betáplálási irányú csatlakozási teljesítményt, a csatlakozást igénybe vevő berendezés típusát, erőmű esetén elsődleges energiaforrását, valamint a csatlakozási díj mértékét is – sorolta a MEKH. Egyes adatköröknél – ahol ez indokolt – további adategyeztetés zajlik, amelyet külön feltüntettek a táblázatban – fűzték hozzá. A negyedévente frissülő adatsor a MEKH honlapján érhető el.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tudományos-ismeretterjesztő sorozatot indít az ELTE

szo ápr 6 , 2024
ShareTweetPinShareÚj tudományos-ismeretterjesztő sorozatot indít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). A következő hónapokban a rohamosan fejlődő mesterséges intelligencia (MI) témakörét járják körbe a szakértők. Az ELTE közleménye szerint a videóinterjúkból, podcastokból és egy tudományos vetélkedőből álló kezdeményezés célja, hogy a kutatásokat közelebb hozza a társadalomhoz és közérthetően mutassa be napjaink legjelentősebb […]
I love ELTE

És még ez is...