A román Versenytanács jóváhagyta az Extreme Digital és az eMAG egyesülését

A román Versenytanács jóváhagyta az Extreme Digital Zrt. és az eMAG webáruházat birtokló Dante International SA egyesülését – közölte a román média.

A Versenytanács közleménye szerint az egyesülés nem akadályozza a szabad versenyt. A dokumentum emlékeztet, hogy a romániai Dante International SA vállalatot a dél-afrikai Naspers csoport és Iulian Stanciu román üzletember irányítja. Az Extreme Digital főként a magyarországi piacon tevékenykedik, de más kelet-közép-európai országokban is ad el termékeket, így például Romániában. A felek márciusban jelentették be a tranzakciót, aminek következtében a közép-európai régió egyik meghatározó e-kiskereskedelmi vállalata jön létre budapesti központtal. A két e-kereskedelmi cég összeolvadásával létrejövő új cégben 48 százalékos részesedése lesz az Extreme Digitalnak, 52 százalék az eMAG magyarországi leányvállalatának. A tranzakció zárására és az egyesülésre a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, várhatóan 2019 harmadik negyedévében kerülhet sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mélyrepülésben az Antenna Hungária eredményei

hét jún 10 , 2019
A néhány éve államosított “ANTENNA HUNGÁRIA” Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt-t (AH) korábbi szárnyalást zuhanórepülés váltotta fel. A társaság tavalyi eredményei nagyot zuhantak: a 2017-es 45,5 milliárdos forgalom 38 milliárdra esett vissza, a korábbi 1,7 milliárdos üzemi eredmény nyolcmillió forintos veszteségbe fordult. A magyar állam 2014 május végén megvásárolta az […]
antenna

Friss, ropogós