Brutálisak az iskolakezdés költségei: digitális oktatásra készülnek a családok

ForintÁtlagosan 203 ezer forintot költenek a szülők laptopvásárlásra – derül ki az Extreme Digital és az eMAG közös sajtóközleményéből.

A szülők készülnek a járvány negyedik hullámára. A közlemény szerint mindkét márka esetében bruttó 203 ezer forintos átlagáron vásároltak notebookot július eleje és augusztus közepe között a vásárlók – az átlagár kiszámításakor a bruttó 400 ezer forintnál olcsóbb gépeket sorolták az iskolai gépek közé, mert az Extreme Digital és az eMAG back-to-school kampánya során is ilyen értékű modellek voltak említve e kategóriában. A legtöbb darab egy belépőszintű Acer noteszgépből talált gazdára az Extreme Digitalnál és az eMAG-nál is, a második legnépszerűbb modell nyáron viszont egy közel 380 ezer forintos Apple MacBook Air volt. Utóbbi készülék kimagasló üzemideje miatt például a leendő egyetemi hallgatóknak ideális választás. A harmadik legnépszerűbb notebook a Huawei nemrég megjelent, szupervékony Matebookja volt a két márkánál, a top 10 termék közé még a Lenovo és az Asus modelljei kerültek be.

Táblagépből az Extreme Digitalnál drágább modellek fogytak idén nyáron: bruttó 71 ezer forintot költöttek ezekre, míg az eMAG-vásárlók egy kicsivel kevesebbet, bruttó 58 ezer forintot hagytak a kasszánál. Mindkét márka esetében az androidos Samsung és Lenovo tabletek a legnépszerűbbek, az Apple iPadek részesedése az eMAG-nál 10 százalék körüli, az Extreme Digital esetében néhány százalékkal magasabb. Az okostelefonok közül a bruttó 100 ezer forint alatti típusokat soroltuk iskolás gyerekek számára tipikus vételnek. Ezekből is a műszakitermék-specialista Extreme Digitalnál vásároltak július óta magasabb, bruttó 70 ezer forintos átlagáron – míg az eMAG-nál ugyanebben az időszakban bruttó 41 ezer forintot költött egy tipikus vásárló okostelefonra. Az Extreme Digital esetében a top 5 okostelefon mindegyike a Xiaomi és a Samsung androidos készülékei közül került ki, míg az eMAG eladási toplistáján a két gyártó mellé a Navon márkájú készülékek is felkerültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre: eSIM a Vodafone-nál

sze aug 25 , 2021
Az azzal kompatibilis készülékek vásárlása esetén a Vodafone már a környezetbarát eSIM-et is elérhetővé teszi ügyfelei számára. Az eSIM tulajdonképpen egy, a készülékbe integrált SIM-kártya. (Az eSIM kifejezés az angol embedded SIM rövidítése, ami beágyazott SIM-et jelent.) Az eSIM szolgáltatás díjmentesen elérhető a Vodafone új ügyfelei és fizikai SIM-mel rendelkező […]

Friss, ropogós