Beszámolt a 2017-es teljesítményéről az NMHH

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elektronikus hírközléssel összefüggő 2017-es tevékenységének beszámolóját.

Karas Monika, az NMHH elnöke arról beszélt az ülésen, hogy évek óta az elektronikus hírközlés az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági szektor. A mobilszolgáltatások piaca volt a legjelentősebb szegmens 2017-ben 9,6 millió előfizetéssel. A mobilinternet elterjedtsége az előző évhez képest 40-ről 53 százalékra nőtt, ami 6,3 millió előfizetőt jelent, a hangsúly a vezetékes szolgáltatásokról a mobil szolgáltatásokra helyeződik. A mobilinternet előfizetők száma tíz százalékkal nőtt. Hozzátette: eközben 2016-ról 2017-re 33-ról 44 százalékra nőtt azoknak az időseknek az aránya, akiknél a mindennapok részévé vált az internet használata, mára feltehetően a hatvan éven túli magyarok fele internetezik.

Tavaly mintegy 160 szolgáltató vizsgálata zárult le, ennek keretében ellenőrizték egyebek között a roaming szolgáltatásokat. A legnagyobb összegű bírságot, 121 millió forintot egy idő előtt nyújtott kábeltévés szolgáltatás miatt szabták ki – mondta. Kitért arra, hogy a roaming tarifa csökkentésének átállása gördülékenyen zajlott, 2017-ben másfélszeresére nőtt az adatroamingot használók száma az előző évhez képest. Az NMHH elnöke a beszámolójában elmondta, a magyar postapiac növekedése több mint négy százalékos volt 2017-ben, elérte a 187,6 milliárd forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kocsis a Comnica élén

sze nov 28 , 2018
Új kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatót nevezett ki a Comnica: a cég értékesítési és ügyfélkapcsolati csapatát 2018. novemberétől Kocsis Gábor irányítja. A contact center és távközlési szolgáltatásokat fejlesztő vállalatnál a frissen kinevezett szakember kiemelt feladata az új piaci lehetőségek feltárása, a hazai kis- és középvállalati szegmensre szabott termékportfolió kidolgozása és a […]