A Vodafone hőkamerával segít

Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyetteseA Vodafone Magyarország IoT megoldásai között immár elérhető a Konica Minolta hőkamerája, amely nagy segítséget jelenthet a jelenlegi helyzetben azoknak a vállalatoknak, akik nem tudtak átállni a teljes home office működésre vagy viszonylag nagy ügyfélmozgás jellemző a telephelyükön. A hőkamerával egy olyan elsődleges védelmi vonalat állíthatnak fel, amelynek köszönhetően csak indokolt esetben lesz szükség tényleges testhőmérséklet mérésre. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus járvány miatt a vállalkozásoknak eddig nem tapasztalt kihívásokkal kell szembenézniük, ezek közé tartozik a munkavállalók, ügyfelek, és partnerek rendszeres egyészségügyi ellenőrzése is, hiszen ez nagymértékben hozzá tud járulni a vírus terjedésének megakadályozásához. A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben minden lehetséges módon segítse és megkönnyítse a partnerei életét. Ennek részeként mostantól elérhető vállalati IoT megoldásaink között a Konica Minolta hőkamerája és a hozzá kialakított rendszerünk” – mondta el Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese.

A Thermal Radiometry technológiával rendelkező kamera képes a pixel pontosságú felületi hőmérséklet mérésére, kifejezetten magas – akár 0,3 °C – pontossággal. A kamera beltéren, a telephelyek előterében vagy a folyosóra felszerelve egy és öt méter közötti távolságból képes felmérni az adott tárgy vagy személy hőmérsékletét. A rendszer megfelelően konfigurálva képes jelzést adni a személyzet számára, ha a belépő vendég vagy dolgozó hőmérséklete meghaladja az előre beállított értéket. A beállított értéktől eltérő – magasabb mért érték – esetében automatikus hangjelzést ad ki a rendszer, de az értesítés történhet egy, a számítógépen felugró ablak vagy e-mail formájában is. Az illetékes személyzet így időben tudomást szerezhet az esetlegesen fertőzött belépőkről, megkezdve az azonnali elkülönítést és a megerősítő, kézi lázmérést. Az adatkommunikáció vezetékes internet vagy ipari router segítségével működik, de igény esetén mobilkapcsolattal is üzemeltethető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Annyian jelentkeztnek a munkavállalást segítő it-tanfolyamra, hogy rövid időn belül megoldódik az informatikus-hiány

ked máj 19 , 2020
Egy hét alatt közel 37 ezren regisztráltak a munkavállalást segítő informatikai alapozó online tanfolyamra – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Az államtitkár elmondta, a képzésekre május 22-ig lehet jelentkezni, a nyolchetes oktatás ingyenes és a tanórák az egyéni igényeknek megfelelően oszthatóak be. A […]
Schanda Tamás János, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára