Az MPP magyarellenes gyűlöletkeltésért panaszolta be az ügyészségen Dan Tanasa bloggert

Magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és bűncselekményre való felbujtás miatt panaszt tett a Magyar Polgári Párt (MPP) a gyergyószentmiklósi ügyészségen a magyar szimbólumok és feliratok ellen harcoló Dan Tanasa bloggerre. Mezei János, az MPP elnöke elmondta: nemcsak a sepsiszentgyörgyi bloggert, hanem az általa létrehozott Méltóságért Európában Polgári Egyesületet (ADEC) és a gyűlöletkeltést “felhangosító” Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumát is bepanaszolták. A pártelnök hozzátette: a panaszban megfogalmazott állításaikhoz közel kilencven oldalnyi bizonyítékot mellékeltek. Megjegyezte: abban reménykednek, hogy jogi úton le tudják állítani a bepanaszoltak gyűlöletkeltő tevékenységét.

Az MPP közleménye szerint Tanasa 11 éve uszít a magyarok ellen, a blogján közölt szövegekben torzítva, félremagyarázva “tudósít” magyar témákról, az általa indított perekről. Bejegyzéseit gyalázkodó, fenyegető hozzászólások követték a blogon egészen 2018 nyaráig, amikor az Országos Diszkriminációellenes Tanács egyebek között azért büntette a bloggert, mert nem moderálta a hozzászólásokat. Az MPP szerint Tanasa azóta letiltotta a hozzászólásokat a blogján, és a gyűlöletkeltő kommentárok a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumának a közösségi oldalára költöztek, amely átveszi Tanasa uszító szövegeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már a Magyar Posta szolgáltatásait is közvetíti a fuvar.hu

szo febr 9 , 2019
Új együttműködéseket jelentett be logisztikai cégekkel a fuvar.hu: a magyar szállításszervező portál így a fuvarozó kisvállalkozások mellett már a Magyar Posta szolgáltatásait is közvetíti. A startup vállalkozás közleménye szerint a szállítmányozást meggyorsíthatja, ha a megrendelőknek nem kell megvárniuk a kisebb cégek egyedi árajánlatait, hanem a logisztikai szolgáltatók instant szállítási ajánlatai […]
posta

Friss, ropogós