Az ABB bővíti kollaboratív robotportfólióját


Az ABB bejelentette a SafeMove2-t, a biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező robotellenőrző szoftverek legújabb generációját. A SafeMove2 szoftvert nagyobb rugalmasság, helytakarékosság és biztonság jellemzi. Elődjéhez hasonlóan a SafeMove2 is számos fejlett biztonsági funkcióval bír, így például biztonságos sebességhatár-beállítással, a nyugalmi helyzet biztonsági monitorozásával, biztonsági tengely tartomány , valamint pozíció- és orientáció felügyelettel.

„A jó teljesítőképesség elérése érdekében a robotoknak olyan sebességgel kell mozogniuk, amely megfelel az adott alkalmazás kívánalmainak. A nagy sebesség potenciális veszélyforrást jelent a robot közvetlen közelében dolgozók számára. Korábban védőkerítések és ketrecek segítségével választották el a dolgozókat a géptől, így biztosítva az emberek veszélyzónán kívül tartását” – mondja Hui Zhang, az ABB Robotika termékmenedzsment részlegének vezetője. Mint hozzátette, a SafeMove2 az adott alkalmazás igényeinek figyelembevételével szabályozza a robot mozgását, s ennek köszönhetően a robotok és a kezelők egymáshoz közelebb dolgozhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem tud bővülni a Microsoft által felvásárolt LinkedIn

ked júl 19 , 2016
Az elmúlt évhez képest az Instagram és a Pinterest tudott még több regisztráltat toborozni, az Instagram esetében a tagokon belül az oldalt látogató felhasználók aránya is nőtt – derült ki egy friss kutatásából. Nem tudott bővülni a Microsoft által felvásárolt LinkedIn, a diplomások számára ugyanakkor még mindig ez az egyik […]

Friss, ropogós