Szeptemberig ingyenes a Minecraft: Education Edition első verziója

minecraftSzeptember elejéig a pedagógusok számára ingyenesen elérhető a Microsoft Minecraft: Education Edition első változata. A program béta verzióját májusban indította el a Microsoft: a tesztváltozatra a világ 26 országának több mint száz iskolájából összesen kétezer tanulói és oktatói visszajelzés érkezett, ami hozzásegítette a fejlesztőket a felhasználói élmény kiteljesítéséhez. Mindezek eredményeként a program legfrissebb változata már számos, a tesztközönség által kulcsfontosságúnak ítélt elemmel rendelkezik, mint például a tantermi együttműködés, nem-játékos karakterek, valamint olyan kamera- és portfólióelemek, amelyek lehetővé teszik, hogy a diákok pillanatfelvételeket készítsenek a munkájukról, dokumentálva a feladatok előrehaladását.

A Microsoft emellett frissített oktatási anyagokat és tanterveket is közzétett, amelyek segítségével az oktatók gyorsan elsajátíthatják a Minecraft: Education Edition használatát. A mintaórák különböző témák és korcsoportok széles skáláját fedik le, eljutva egészen olyan témákig, mint a várostervezés vagy a környezettudatosság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A szexről is inkább lemondanánk, mint az okostelefonunkról

hét jún 13 , 2016
Egy friss online kutatás szerint, a felnőtt magyar internetezők életének szerves részévé vált a mobiltelefon, amitől nem szívesen válnának meg: kivétel nélkül mindenki használ közülük ilyen készüléket, és kétharmaduk még az édesség-evésről is kész lemondani egy hónapra, csak hogy megtarthassa a mobilját. Az okostelefont használók függése még meglepőbb: egyharmaduk inkább […]
sexy