Airbus Defence and Space: 800 milliós keretszerződés az EDR rendszert üzemeltetésére (bővített)

tetra-edrA napokban sikerült nyilvánosságra hozni, hogy az Airbus DS SLC Magyarországi Fióktelepe és a Pro-M Zrt. 2015 novemberében aláírták azt a 2020-ig tartó keretszerződést, amelyben továbbra is vállalják a magyarországi TETRA hálózat, más néven az Egységes Digitális Rádiórendszer (EDR) gyártói és üzemeltetési támogatását. Az elkövetkező öt évben az Airbus Defence and Space folytatja az EDR rendszer üzemeltetéséhez szükséges legújabb technológiák szállítását, és megfelelő hálózati támogatást nyújt a rendszert üzemeltető Pro-M Zrt. részére. Az EDR hálózat országos lefedettsége jelenleg eléri a 99 százalékot, hozzávetőlegesen 44 ezer felhasználója van, többek között a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a honvédség és a vízügy.

A Közbeszerzési Értesítő szerint tavaly november 3-án kötött a Pro-M  szerződést 14 820 darab EADS terminál szervizelése, ennek költségét nettó 300 millió forintra taksálta a kiíró. A szerződés továbbá tartalmazza tízezer Motorola terminál szervizmunkáit is, ennek költségét 200 millió forintra becsülték. Az EDR rendszerben alkalmazott 19 ezer Sepura TETRA terminál szerviz munkáinak elvégzését ugyancsak 300 millió forintra becsülte a kiíró. Mivel a szerződés csak az elkölthető összeg felső határát szabja meg, az is előfordulhat a mindösszesen 800 millió forintnál kevesebbe fog kerülni az adófizetőknek a készülékek üzemeltetése.

Az Airbus — Pro-M szerződés részletei iránt érdeklődő levelünkre megérkezett a válasz: 2015. november 3. napján tették közzé azt a nyílt közbeszerzési eljárás ajánlati felhívást a Közbeszerzési Értesítőben, amely eljárás alapján a Pro-M Zrt. az EDR hálózatban alkalmazott TETRA terminál felhasználói konfigurációk szerviz munkáinak elvégzése tárgyában a nyertes ajánlattevővel keret-megállapodást kíván kötni. Az eljárás megindításának oka, hogy biztosítsuk az EDR hálózatban alkalmazott valamennyi kézi rádió (EADS, Motorola és Sepura, stb.) szervizelését – függetlenül annak gyártójától. A Pro-M Zrt. így tudja teljes körűen kiszolgálni a készenléti szerveket. A zökkenőmentes szervizelés biztosítja a folyamatos és biztonságos kommunikációt.

Az Airbus DS SLC-Magyarországi Fióktelepével kötött keret-megállapodás eltér attól a keretszerződéstől, amelyre a cikkben hivatkozott közlemény utal. A keretszerződést a Pro-M Zrt. 2006-ban kötötte meg az EDR rendszer rádiós alrendszerének szállítójával. Ezen szerződés a magyarországi TETRA rendszerhez beszerzett berendezések szállítására és rendszertámogatására vonatkozik, és 2015. novemberében a 2020-ig tartó időszak rendszertámogatásáról állapodtak meg a felek. A megkötendő közbeszerzési keret-megállapodásnak és a 2006-os keretszerződésnek tehát nincs köze egymáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt az új Microsoft okostelefon

ked febr 16 , 2016
A Microsoft bejelentette legújabb okostelefonját, a Lumia 650-t. Az új készüléket Nyugat-Európában február 18-tól lehet megvásárolni, Magyarországon pedig március első felében jelenik meg a boltokban és a mobiltársaságok kínálatában. A fémkeretes, elődjénél könnyebb és vékonyabb Lumia 650 az ismerős és egységes Windows 10 élményt nyújtja prémium minőségben, mégis elérhető áron. […]
Windoes 10

És még ez is...